Volgend jaar verhuizen?
Volgend jaar verhuizen?

Knoop verhuizing Emmaschool doorgehakt

BUSSUM - Na een lange periode van onzekerheid kunnen de ruim 400 leerlingen van de Emmaschool zich nu opmaken voor de verhuizing naar hun nieuwe school. De gemeenteraad gaf vorige week donderdag na een lang debat haar akkoord en daarmee het startsein voor de verbouwing van schoolgebouw De Opmaat aan de Graaf Florislaan.

Hart voor Bussum, de GOP, Fractie Krabbendam en Partij voor Bussum stemden tegen, zij wilden de beslissing over de verkiezingen heen tillen en meer tijd nemen voor onderzoek naar bepaalde knelpunten. Met name het aantal leerlingen, de komst van een BSO in de school en de toename van het verkeer rondom de school waren voor hen punt van discussie. De zorg over verkeer werd door een deel van de gemeenteraad gedeeld. Ook het belang van een goede afstemming en overleg met de buurt kwam een aantal keer ter sprake.
Directeur van de Emmaschool Inger Bonhof laat in een reactie weten opgelucht en blij te zijn. "Het heeft veel stof doen opwaaien." Bonhof had voor de beslissing van de gemeenteraad al het initiatief genomen richting de buurt. "Ongeacht de uitslag vind ik dat we in overleg met elkaar moeten blijven." Het eerste overleg tussen de school en de verantwoordelijke wethouder Adriana van den Berg over de verdere planning van de verbouwing en verhuizing vindt op korte termijn plaats.

Buurt
Carel Storm van 's Gravesande reageert namens een deel van de buurtbewoners. "We zijn erg teleurgesteld in gemeente en politiek. We vinden dat we de afgelopen drie jaar niet serieus zijn genomen en dat moet veranderen We zijn niet tegen de Emmaschool, wel tegen het grote aantal leerlingen op één plek. We willen ook nu graag aan tafel komen, maar dan wel moeten we wel kunnen meepraten. Als we niet serieus worden genomen dan zijn helaas andere stappen noodzakelijk."