Wie zet de mooiste tijd neer?
Wie zet de mooiste tijd neer? Foto's: Bob Awick en Jessica de Jong

10e Tempo Run

BUSSUM - Sportief, een mooi parcours, goed geregeld, afwisselende route en zonnig weer: bij de tiende editie van de Tempo Run leek alles samen te komen.

Aan de hardloopwedstrijd, georganiseerd door Tempo Atletiekvereniging, deden ruim 500 mensen mee. Ze boften erg met het droge en zonnige weer, hoewel sommige lopers het wel iets aan de warme kant vonden. De kinderen, 200 in totaal, deden mee aan de kidsrun over een afstand van 1 kilometer. Daar deed de snelle Tom Troost (10 jaar oud) slechts 3.32 minuten over. Snelste meisje was Suzet Doornheim (11 jaar oud).

De volwassenen liepen om het sportveld heen, door 't Mouwtje, over de Huizerweg en weer terug naar sportpark Zuid. Langs de kant stond publiek en ook was er muziek om de lopers een boost te geven. Op de 5 kilometer was Bussumer Robert Planting de snelste man met een tijd van 16.49 en Christine Rebello uit Hilversum de snelste vrouw met 20.28. Op de 10 kilometer was Geert Jurrie Schutte uit Maartensdijk de snelste met 36.04 en de Hilversumse Isabelle Verhoeven de winnares bij de vrouwen met 45.33.

Jong en oud rent mee.
Klaar voor de start, af!
Muziek van ViJoS langs het parcours.
De winnaars van de 10 kilometer.
De 4 Sprong; een goede plek voor toeschouwers.
Het saaie stuk over de Huizerweg.