De apparatuur van 3FM is gearriveerd.
De apparatuur van 3FM is gearriveerd.

Forteiland Pampus bij Muiden

MUIDEN - Radiostation 3FM bestaat 50 jaar en dat wordt vanaf deze week gevierd op het eiland Pampus voor de kust van Muiden. Er wordt van donderdag 1 tot en met zondag 4 oktober vanaf Pampus uitgezonden met veel livemuziek en gasten. Het 3FM-spektakel op Pampus houdt verder in dat bezoekers kunnen zien hoe liveradio wordt gemaakt.

De dj's maken vanaf het 'onbewoonde eiland' hun radioprogramma's. Insiders weten natuurlijk dat op het eiland een fortwachter aanwezig is die verantwoordelijk is voor het reilen en zeilen. Verder zijn er overdag vele vrijwilligers aanwezig die klaarstaan om onder andere rondleidingen te geven, onderhoud te verrichten en het restaurant en de boten te bemannen.

Het monumentale Forteiland Pampus is 400 jaar oud. Sinds een paar jaar is het mogelijk om deel te nemen aan de Pampus Xperience: een interactieve manier om meer te weten te komen over het verleden. Forteiland Pampus zit vol verhalen die teruggaan tot de VOC-tijd toen schepen uit de Oost op weg naar Amsterdam voor Pampus kwamen te liggen.

Pampus is een mysterieuze plek.