BFC-coach Danny Schenkel trad afgelopen voorjaar aan.
BFC-coach Danny Schenkel trad afgelopen voorjaar aan. Foto: Bob Awick

'We moeten weer een echt team worden'

BUSSUM - BFC voetbalt weer. De Bussumse degradant van het afgelopen jaar kende afgelopen zomer een ware metamorfose en presteert vooralsnog naar behoren. Met negen punten na de eerste maand voetballen doet de ploeg mee met de beste teams van het klassement: BFC staat derde, slechts 3 punten achter de koplopers.

door Sjoerd Stoop

"Maar ons voetbal en werken aan het team gaat vooralsnog even boven het resultaat. We werken er hard aan om weer een echt team te worden", zegt BFC-coach Danny Schenkel. De oud-profvoetballer trad afgelopen voorjaar aan als coach van BFC en zag dat er veel werk te doen was. "De jongens hebben een erg tegenvallend jaar achter de rug en dat kun je merken."

Wat trof je aan toen je coach van BFC werd?
"Het team stond er slecht voor. Er werd veel verloren en er moest gevochten worden voor klassebehoud. BFC degradeerde toch. Dat was erg jammer. Je kunt je voorstellen hoe zo'n jaar doorwerkt op de spelersgroep."

Afgelopen zomer veranderde er veel...
"We hebben best een metamorfose achter de rug. Afgelopen zomer hebben we een groep jonge spelers toegevoegd aan het eerste elftal. We hebben nu een gemengd team met jong talent en ervaren spelers. Het wordt nog even afwachten hoe dat gaat werken en hoe lang de jongens eventueel kunnen presteren. Maar de jongens werken hard: de weken voorafgaand aan onze eerste duels hebben we al heel wat stappen gezet."

Hoe je tevreden ben je over hoe het nu gaat?
"Tot nu toe hebben we zeker geen klagen. We presteren goed en doen met de bovenste teams mee. Afgaande op het spel en de resultaten van de afgelopen weken horen we daar ook. Maar er kan nog veel beter: vooral aan de bal kunnen we voetballend nog een paar stappen zetten. Daarvoor moeten we ook wennen aan elkaar. We moeten constanter gaan spelen. Er komen nu een paar zware weken aan met duels tegen sterke tegenstanders, een echte test voor ons."

'Halverwege het jaar weten we pas echt hoe ver we kunnen komen'

Hoe ver kan BFC komen?
"Dat wordt echt afwachten. We hopen dat we lang kunnen meedoen om de bovenste plaatsen, maar zoals gezegd hebben we hele andere doelen. Als er straks weer een echt team op het veld staat dat weer leuk voetbalt en weet te presteren, kunnen we zeggen dat we een geslaagd jaar hebben. En qua resultaten: daar kunnen we pas iets over zeggen als we tegen alle tegenstanders een keer hebben gespeeld. Dus halverwege het jaar weten we echt hoe ver we kunnen komen."