Een ontspannen wedstrijd met mooie uitslag.
Een ontspannen wedstrijd met mooie uitslag. Foto: Bob Awick

Uitspelend BFC simpel langs Faja Lobi

BUSSUM - Een eenvoudige overwinning voor het jonge elftal van BFC dit weekend op het Amersfoortse Faja Lobi. Met rust stond het al 2-0. In de tweede helft kwam daar nog een treffer uit een strafschop van aanvoerder Dico Knevel bij.

Het was de derde wedstrijd voor BFC, dat ook nu sterk aan het duel begon. In de vijfde minuut viel het eerste doelpunt en kwamen de Bussumers op voorsprong. Tjerk Posthuma schoot de bal na een goede aanval en een voorzet op maat van Olivier Blaauw zonder problemen binnen, nadat hij een minuut eerder, alleen voor de Utrechtse doelman, zijn inzet nog gekeerd zag. In de eerste helft gebeurde er verder vrij weinig; de Bussumers waren de sterkere partij maar wisten de minimale voorsprong niet uit te bouwen. De bezoekers uit Utrecht lieten het ook liggen en wisten geen enkele kans te creëren. De wedstrijd leek stil te komen liggen en af te stevenen op een weinig inspirerende 1-0 ruststand. In de laatste minuten van de eerste helft kwam er wat meer leven.

In de 42ste minuut wist Faja Lobi KDS eindelijk het strafschopgebied van BFC te vinden en kreeg na een overtreding van BFC een uitgelezen kans om via een toegekende strafschop op gelijke hoogte te komen. Doelman Desmond Ording wist de strafschop te stoppen en de tegenstanders op de nul te houden. Er volgde een tegenaanval waarbij Maurits Knoop uiterst alert reageerde op een wat klungelige situatie binnen de zestien meter van Faja Lobi. Hij zorgde net voor rust voor de 2-0.

Mat spel
De tweede helft begon BFC slap en leek het spel inspiratieloos. Faja Lobi profiteerde daarvan en creëerde voor zichzelf wat mogelijkheden, maar wist niet te scoren. Een ijzersterk spelende doelman Ording stond zijn mannetje en liet geen enkele bal de doellijn passeren. BFC kreeg in de 77ste minuut een strafschop waar Dico Knevel wel raad mee wist en van elf meter schoot de aanvoerder de 3-0 binnen. De Bussumers kregen nog genoeg kansen op een ruimere overwinning, maar wisten niet meer tot scoren te komen. Met deze tweede overwinning op zak mag de ploeg volgende week aantreden tegen het nog ongeslagen Amsvorde van oud-BFC-trainer Marino Osimano.

Voor de wedstrijd volgende week uit in Amersfoort zal BFC er waarschijnlijk wat harder aan moeten trekken om stand te kunnen houden.