De mountainbikes staan klaar voor gebruik. Links op de foto Franck van den Barselaar.
De mountainbikes staan klaar voor gebruik. Links op de foto Franck van den Barselaar.

Mountainbiken om de hoek

BUSSUM - Het was tijd voor wat nieuws, dachten ze bij klim- en buitensportcentrum Rock Steady. Naast (buiten)boulderen, klimmen, skiën en snowboarden kun je nu ook de natuur in op een stoere mountainbike.

Met de natuur om de hoek is het een mooie plek voor de start van een stoere mountainbiketocht, daar is eigenaar Franck van den Barselaar van overtuigd. "We verhuurden al mountainbikes, maar pakken het nu groter aan; we wilden een flink stel stevige mountainbikes hebben die wel tegen een stootje kunnen." Van de Barselaar wilde hiervoor het liefst samenwerken met een lokale ondernemer. "Dat is gelukt", vertelt hij.

"We hebben onze collectie uitgebreid met 16 mountainbikes, geleverd door Thomas Fietsen aan de Huizerweg." Van de Barselaar pakt zelf niet vaak de mountainbike, hoewel hij wel eens een rondje meefietst met de groepen. Favoriete route is dan wel de mountainbikeroute bij Lage Vuursche. Een fanatieke klimmer is hij wel en ook voor skiën en snowboarden is hij wel te porren. "Ik was een van de eersten die ging snowboarden. Maar ik ben echt niet elke week in de bergen te vinden, hoor", voegt hij er lachend aan toe. Het verschil met toen en nu? "De materialen zijn mooier en beter en er is meer aandacht voor veiligheid."