Brand in restaurant Pepi's.
Brand in restaurant Pepi's. Foto: Bastiaan Miché

Pepi's na brand weer open

BUSSUM - De schade bij restaurant Pepi's na de brand van afgelopen zaterdag viel mee. Vanavond gaat het restaurant weer open.

Een fles olijfolie op de grill was de oorzaak van de brand, laat eigenaar Pepi den Iseger weten.
Het restaurant opende op 4 december na een grondige verbouwing haar deuren. Omdat het restaurant met een open grill werkt, zijn er tijdens de verbouwing, in overleg met de brandweer, ook diverse veiligheidsmaatregelen genomen. Maar een fles olijfolie op de grill, daar was het afvoerkanaal niet op berekend. De brand woedde in het afvoerkanaal en op het dak. "We hadden het eerst zelf niet in de gaten, maar opeens stonden er buiten mensen naar het dak te kijken en op een gegeven moment ging er een brandmelder af." De brandweer heeft uiteindelijk de vlammen kunnen doven. Pepi laat verder weten blij te zijn dat er geen gewonden zijn gevallen. De 40 gasten die in het restaurant aanwezig waren, moesten het pand verlaten.

Schade
De schade binnen viel dus reuze mee. Alleen een vriezer en een kast waar het vlees in wordt bewaard gingen verloren, en natuurlijk de afzuiginstallatie. Inmiddels is iedereen bijgekomen van de schrik, is het restaurant grondig schoongemaakt en zijn er rondom de grill extra veiligheidsmaatregelen genomen. Dat het restaurant pas vandaag weer opengaat komt omdat de afzuiginstallatie niet direct geleverd kon worden.