De keeper van SDO gaat mee in de aanval.
De keeper van SDO gaat mee in de aanval. Foto: Johan van der Geest

Sterk verweer SDO

BUSSUM - SDO heeft het de mogelijke kampioenskandidaat OFC knap lastig gemaakt. De voetballers creƫerden ook de nodige kansen, maar wisten niet te scoren. Ze verloren uiteindelijk met 1-0.

Waar SDO grossierde in het aantal kansen kreeg OFC slechts een enkele kans. Het spektakel maakte OFC dan ook niet zozeer op het veld, maar eerder daarbuiten. De spelers betraden het veld onder begeleiding van veel fakkels en de nodige confetti en na afloop was er nog een optreden van Dries Roelvink. Al met al was het een leuke wedstrijd om te zien. Dat de doelpunten tot in de tweede helft uitbleven maakte de wedstrijd extra spannend.

Slordig met kansen
OFC was de betere ploeg; ze worden niet voor niets gezien als mogelijke kampioenskandidaat, maar echte grote kansen creƫerden ze niet. SDO was veel gevaarlijker, maar ging slordig met haar kansen om. In de 12e minuut gaf Maikel van Latum voor op Dennis de Loos. Zijn schot met links ging via de paal naast. In de 24e minuut raakte Maikel de bal kwijt aan de tegenstander en kwam doelman Dion Thomas er aan te pas om de inzet te redden. In de 38e minuut was het weer SDO dat een goede kans kreeg. Mike van 't Land gaf voor op Berry van 't Land, die net naast het doel kopte. Vlak voor rust kreeg Maikel van Latum een hele grote kans. Doelman Mike Brantjens kwam goed uit zijn goal. De lob van Van Latum ging heel teleurstellend net naast. Het bleef 0-0. Vlak na de wissel mocht Marijn Sterk een vrije trap nemen op 18 meter na een handsbal van Micha Fokker. Zijn schot ging rakelings over.

Alles op alles
In de 64e minuut kreeg wederom Maikel van Latum een grote kans. Na een goede actie kwam hij alleen voor de doelman, maar schoot recht in de handen van de doelman. Nog geen minuut later kreeg OFC een strafschop. Rowell van der Meer veroorzaakte deze strafschop door een duwfout. Dion Thomas had geen enkele kans op de inzet van Marijn Sterk. In de 68e minuut volgde het debuut van Elroy Pappot.
Een kwartier voor tijd zette SDO alles op alles om de gelijkmaker te forceren. Er kwamen nog twee hele grote kansen. Eerst schoot Desley Groenewegen hoog over; deze grote kans werd gevolgd door een goeie actie van Elroy Pappot die helaas recht in de handen van de OFC doelman schoot. Het bleef tijdens deze spannende wedstrijd bij dit ene doelpunt.