Zonderdagochtend zwemles 'op maat'
Zonderdagochtend zwemles 'op maat' Foto: Yvette Geerts

SwimFits: de 'andere' zwemles

BUSSUM - SwimFits is leren zwemmen op een speelse, maar uiterst effectieve manier. Volgens oprichtster Jolanda Kloor is het een, zeker voor Nederland, unieke methode. SwimFits geeft sinds kort ook zwemlessen in Bussum, in De Zandzee.

Jolanda Kloor weet waar ze over praat. Ze deed op hoog niveau aan wedstrijdzwemmen en waterpolo en op haar 21ste studeerde ze af aan het C.I.O.S. met als specialisatie zwemmen. Ze is al meer dan 30 jaar werkzaam in het zwemonderwijs. "Wat wij anders doen is dat wij niet starten met de schoolslag. Kinderen leren bij ons eerst borst- en rugcrawl, wat beter aansluit bij de motorische vaardigheden van jonge kinderen. Een methode overigens die wereldwijd al toegepast wordt, met Nederland als uitzondering. Daarnaast werkt SwimFits met kleine groepjes, maximaal 6 kinderen op een zwemonderwijzer en bieden ze verschillende lesvormen. Naast reguliere- en speedlessen is er ook de mogelijkheid tot privézwemles. "En privé-zwemles is echt geen uitzondering meer, steeds meer ouders kiezen daarvoor", vertelt de enthousiaste Kloor.
Naast veilig en goed leren zwemmen heeft ook de communicatie met ouders de aandacht. "We hebben een leerlingvolgsysteem, ouders mogen bij de zwemles zijn en kunnen de aanwezige teamleider altijd aanspreken."