Samen hardlopen in de natuur.
Samen hardlopen in de natuur. Foto: AV Tempo

AV Tempo houdt weer beginnerscursus Start to Run

BUSSUM - Een gezond lijf, fris gezicht, goed gevoel en enthousiaste trainingsmaatjes: samen hardlopen biedt diverse voordelen. De Bussumse hardloopvereniging Tempo AV begint in september weer met een beginnerscursus voor iedereen die wil hardlopen in groepsverband.

Na zeven weken kan iedereen zo'n twintig minuten achter elkaar hardlopen, met de juiste techniek. De vereniging laat weten dat er enthousiaste trainers zijn en dat de gezellige loopmaatjes iedere zaterdag klaarstaan. De trainingen worden gehouden in het bos, op de heide of op de atletiekbaan. "Samen werk je toe naar de afsluitende Start to Finish, een trainingsloop op de zevende zaterdag."

Hardlopen heeft veel voordelen. "Je conditie verbetert en dat voel je: je wordt steeds fitter. Veel lopers zijn via Start to Run aan een veilige en gezonde hardloopcarrière begonnen. Je leert bovendien veel nieuwe mensen kennen die uit Naarden, Bussum en omgeving komen. Met de juiste techniek hardlopen voorkomt blessures en vergroot het plezier. Daarom werken we met de technieken van Bewust Hardlopen, waarbij ieders individuele manier van hardlopen het uitgangspunt is."
De vereniging houdt op zaterdag 2 september om 19.30 uur een informatieavond op Sportpark Zuid. Deelnemers kunnen hun hardloopschoenen meenemen om alvast een voorproefje te krijgen. De eerste training is een proeftraining en die begint op zaterdag 5 september.

Opgeven
Inschrijven kan via starttorun.nl, kies bij de locatie Sportpark Zuid. Meer informatie via Tineke Mulder: 06 - 53 31 57 36.