Eigenaresse Jeanine Wolthuis verkoopt niets waar ze niet voor 100% achter staat.
Eigenaresse Jeanine Wolthuis verkoopt niets waar ze niet voor 100% achter staat. Foto: Yvette Geerts

INDISHA pure cosmetics: powerfood voor je huid

BUSSUM - Ze ging deze zomer voor het eerst sinds de start van INDISHA, pure cosmetics & co (april 2011) drie weken op vakantie. Eigenaresse Jeanine rijdt drie dagen per week op en neer tussen haar woonplaats Den Haag en Bussum en werkt de andere dagen thuis. Best pittig in combinatie met een groeiend bedrijf. "Maar ik heb een waardevol en goed team achter me staan en laat INDISHA met een gerust hart aan ze over."

Op de winkelruit prijkt 'organic cosmetics' en op de muur staat met sierlijke letters 'If you can't eat it, don't put it on your skin." Een citaat van Dr. Alkaitis, een van de merken die de eisen van INDISHA met glans doorstaat. Want pure cosmetica, daar gaat het om. "Alles wat je op je huid smeert wordt door je lichaam opgenomen. Vreemd toch dat je dan iets op je huid smeert dat je niet kunt eten", betoogt Jeanine. Voordat een product in de schappen belandt checkt ze de ingrediëntenlijst op 'puurheid'. Er blijkt niets in de schappen te staan dat niet voldoet aan haar strenge eisen. Toch predikt ze niet dat lotions, crèmes en pilletjes de enige oplossing zijn voor een gezonde huid. "Stress zelf, en hoe je omgaat met die stress heeft een enorme invloed op je huidconditie. En soms is een advies over alleen voeding al voldoende." Jeanine: "Wij krijgen regelmatig training van onze merken. Bij LaVieSage bijvoorbeeld gaan deze voor 95% over voeding. Aan een klant met huidproblemen of -klachten vragen we dan ook altijd hoe zij of hij leeft/beweegt en naar de voeding. Vanuit dat totaalplaatje kun je iemand echt helpen." Belangrijk is ook dat je inzicht krijgt in de werkelijke conditie van de huid en dat kan volgens Jeanine perfect met behulp van een huidscan met een speciaal daarvoor ontwikkeld meetapparaat. "Veel mensen hebben nauwelijks een idee hoe de conditie van hun huid is; rimpels zie je wel, maar er is veel meer. Vroeger zaten er veel meer bouwstoffen in ons eten en verrichtten we meer fysieke arbeid, dus we aten ook meer. Onze grond is verarmd en daarmee onze voeding ook. We krijgen te weinig voedingsstoffen en beschermende stoffen voor de huid binnen, zoals vitamines en mineralen. En juist die stoffen zijn belangrijk voor een gezonde huid, want je huid wordt van binnenuit opgebouwd. Wil je echt iets verbeteren, dan moet je dat van binnenuit doen. Idealiter in combinatie met een goede huidverzorging van buitenaf. Bijvoorbeeld collageen, belangrijk om diepe rimpels tegen te gaan, kun je nu eenmaal niet smeren."

Huidscan
Wie wil weten hoe het met zijn of haar huidconditie is gesteld kan zich aanmelden voor de kosteloze huidscan van LaVieSage op donderdag 10 september of vrijdag 20 november bij INDISHA aan de Huizerweg via 035-691 08 83 of info@indisha.nl.