Afbeelding
Foto: HKB

Boek 'Zicht op Mariënburg' verschijnt begin september

door de Historische Kring Bussum

BUSSUM - De laatste zusters van Mariënburg zijn in april verhuisd naar Amersfoort. De gebouwen en de prachtige tuin zijn er nog. En de blijvende herinnering in woord en beeld dat een ieder in huis kan krijgen, komt er aan. 'Zicht op Mariënburg' heet het boek dat de geschiedenis van Mariënburg in Bussum beschrijft. Het boek wordt 3 september gepresenteerd en is vanaf 4 september te koop bij de HKB, boekhandel Los, Bruna en andere boekhandels.

Eerder dit jaar, in maart, verschenen al vier voorpublicaties in deze krant en velen bezochten Mariënburg op de Open Dag in februari dit jaar. Er blijkt veel belangstelling te bestaan voor het klooster. Wie kans wil maken op het boek 'Zicht op Mariënburg' kan meedoen aan de quiz. De Historische Kring Bussum kiest vijf winnaars van het boek, dat een waarde heeft van € 18,50.

Stuur de antwoorden (cijfer/lettercombinaties) vóór maandag 31 augustus naar: hist.kring.bussum@planet.nl. Winnaars krijgen bericht. Over de uitslag wordt verder niet gecorrespondeerd.

De vragen:

1. Waar staat het moederhuis van de Congregatie waar Mariënburg deel van uitmaakte?
1A. In Namen (België). 1B. In Amersfoort. 1C. In Utrecht.

2. Wat was/is de belangrijke taak van de zusters?
2A. Onderwijs geven. 2B. Onderdak geven. 2C. Zieken verzorgen.

3. Waar is de toegang tot Mariënburg in Bussum?
3A. Aan de Kloosterweg. 3B. Aan de Brinklaan. 3C. In de Herenstraat.

4. In welke jaren/periode was Mariënburg een meisjespensionaat?
4A. Van 1881-1968. 4B. Van 1881-1941. 4C. Van 1881-2015.

5. Wie zaten er hongerwinter 1945 in Mariënburg? 5A. De zusters en pensionaires. 5B. De Binnenlandse Strijdkrachten. 5C. Duitse militairen.

6. Welk glas-in-loodraam is er in de kapel van Mariënburg? 6A. Van de stichteres van de congregatie. 6B. Van het Laatste Avondmaal. 6C. Van de maagd Maria.

Afbeelding
Afbeelding