Een lekkere start voor NVC: FC Weesp, komend jaar ook tegenstander, werd verslagen.
Een lekkere start voor NVC: FC Weesp, komend jaar ook tegenstander, werd verslagen. Foto: Bob Awick

NVC sterkste, BFC de zwakste

NAARDEN/BUSSUM - Een waar feest voor de lokale voetbalfanaat afgelopen weekend op de velden van NVC. De Naardense voetbalclub verwelkomde buren SDO en BFC en Weesper tweedeklasser FC Weesp voor een reeks duels.

De voetbalderby's trokken twee dagen lang vele toeschouwers. Ze genoten van het spel van de lokale voetballers. Voor de echte voetbalvolger was er genoeg te concluderen na afloop van de reeks duels.

NVC, dat komend jaar wederom als tweedeklasser van start gaat, speelde twee keer sterk. De Naarder voetbalclub trok afgelopen voorjaar enkele andere spelers aan en het was goed te merken dat er nu al een goed team staat. De Naarders waren vlak voor het weekend te sterk voor FC Weesp (3-2).

Twee dagen later toonden de Naarders aan tegen sterke tegenstanders eveneens kans te hebben. Tegen buurman SDO, dat twee klassen hoger speelt dan NVC, speelde de ploeg wederom sterk. NVC moest het vooral hebben van fysieke kracht tegen de voetballend sterke Bussumse hoofdklasser. Het werd met vlagen ook een hard duel met veel tackles en andere charges. Vooral voor rust waren de twee teams aan elkaar gewaagd. Na de rust was SDO meer aan de bal en kreeg het ook de betere kansen, maar NVC kon goed standhouden. Doelpunten bleven achterwege. De Naarders namen daarna de strafschoppen echter beter (5-4) dan de Bussumers en wonnen het duel.
Veel tegengoals BFC
BFC bleek afgelopen weekend de zwakste broeder van de deelnemende clubs. Dat is dan ook geen wonder, want de Bussumers spelen twee klassen lager dan NVC en FC Weesp en zelfs vier klassen lager dan dorpsgenoot SDO.

BFC had het zwaar te verduren. De Bussumers kregen tegen SDO geen enkele kans. Het duel was heel even spannend, maar na de rust was het hek al snel van de dam. SDO bleek een paar maten te groot voor BFC en versloeg de dorpsgenoot met 7-0. BFC kon tegen FC Weesp eveneens geen potten breken. De Bussumers werden met 8-2 verslagen door FC Weesp.

De oefenduels waren voor de clubs een opwarmertje voor het komende voetbaljaar. In september staan de eerste duels weer op het programma. Daaraan voorafgaand spelen de teams nog meer oefenduels en enkele bekerduels.

BFC heeft nog wel werk te doen en werd twee keer fors verslagen.
BFC-coach Danny Schenkel zag dat z'n ploeg nog beter kan.