De brand ontstond op de bovenste etage van het pand.
De brand ontstond op de bovenste etage van het pand. Foto: Bob Awick

Appartementen Merelhof getroffen door brand

BUSSUM - Er heeft maandagnacht een grote brand gewoed aan de Merelhof. Een van de appartementen vatte vlam. De bewoners van een groot deel van het complex moesten worden geëvacueerd.

door Sjoerd Stoop

De brand begon 's nachts rond twee uur op de bovenste etage van het gebouw. Volgens de brandweer begon de brand op het balkon van een van de appartementen en zaten de vlammen snel onder het dak. Er werd meteen groot alarm geslagen. De brandweer was snel met meerdere wagens ter plaatse om de brand te blussen. Het duurde lang voordat de brand onder controle was. Naast de vlammen stond het hele pand vol met rook. "Vooral door de vele rook was het een hele klus om de brand te blussen", aldus een woordvoerder van de brandweer.

Bewoners geëvacueerd
De bewoners werden na het ontstaan van de brand geëvacueerd en overgebracht naar woon-zorgcentrum De Gooise Warande, even verderop. De bewoners werden daar opgevangen om de nacht verder door te brengen en tot rust te komen. Burgemeester Albertine van Vliet heeft de volgende ochtend meteen een bezoek gebracht aan de getroffen bewoners van het complex.
Meeste bewoners terug
De meeste getroffen bewoners konden de volgende dag al terug naar hun appartementen. Zo laat de gemeente weten.

De bewoners van de appartementen het verst van de brand konden rond twaalf uur al terug. De anderen mochten later eveneens terugkeren. Alleen de bewoners van het getroffen appartement en het appartement daar net onder worden nog ergens anders ondergebracht. "De bewoners worden opvangen door naaste familie", laat de gemeente weten.

Brandweer lang druk
De brandweer heeft nog een groot deel van de volgende dag de handen vol gehad aan de nasleep van de brand. Er moest, nadat de brand geblust was, nog veel gecontroleerd worden. Het waren vooral nacontroles of de brand onder het dak van het pand echt gedoofd was.

Er wordt nog onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand. De brandweer gaat er niet van uit dat de brand werd aangestoken.