Er sneuvelden enkele bomen door de storm, zoals deze aan de Groot Hertoginnelaan.
Er sneuvelden enkele bomen door de storm, zoals deze aan de Groot Hertoginnelaan. Foto: Bob Awick

Storm raast over Bussum

BUSSUM - Ook over Bussum raasde zaterdag een forse zomerstorm. Al met al werd de Bussumse brandweer 60 keer gebeld voor gevallen van stormschade.

Het slechte weer zorgde voor veel ongemakken. Er was vooral schade aan bomen. Toch bleven echt grote problemen achterwege. De harde storm zorgde ervoor dat er door heel Bussum takken en bladeren op de weg terecht kwamen. Er sneuvelden ook enkele bomen. Het was onder meer raak aan de Groot Hertoginnelaan waar een grote boom door de storm werd losgerukt.

Nog dagen werk
Gemeentemedewerkers hebben nog de rest van de week hun handen vol aan het wegwerken van bomen, takken en bladeren vanwege de storm van afgelopen weekend. "De storm heeft er voor gezorgd dat we ongeveer 20 bomen weg moeten halen. De meeste bomen staan nog wel rechtop, maar hebben de storm toch niet overleefd", zegt een woordvoerder van de gemeente. "Daarnaast zullen onze medewerkers nog de rest van de week veel werk hebben aan het weghalen van takken en het schoonmaken van straten."

Schade valt mee
Volgens de gemeente valt de schade nog mee. "Het had erger gekund. Veel zwakke bomen waren door eerdere stormen al gesneuveld."