Afbeelding
Foto: Lisa van Dorp

Mijn Naarden

NAARDEN – De zomervakantie is aangebroken. Veel Naarders zetten de komende tijd koers naar hun vakantiebestemming. Om deze leegloop een beetje te compenseren, vragen we een aantal inwoners om 'hun Naarden' in kaart te brengen. Deze week: Hélène Swaan-Barten, beter bekend als Swaantje. Huismeester bij Filmhuis Bussum, vrijwilligster bij De Schakel en het FotoFestival.

Mijn Naarden
Naarden betekent voor mij wonen, leven, meeleven, meebeleven en mee-bemoeien. Diep in mijn hart ben ik nog een beetje Rotterdammer, maar ik voel me Naarder en dat is dan ook de reden dat ik eigenlijk alles wat mogelijk is in Naarden doe.

Gebouw
De Grote Kerk. Dit gebouw steekt voor mij letterlijk en figuurlijk met kop en schouders boven alles uit.

Terras
Fine, omdat het een van mooiste plekken van Naarden is. Je wordt er vriendelijk bediend en de dranken en gerechten zijn heerlijk.

Eten
Eetcafé het Bastion van Rutger. Het is kleinschalig en er is altijd een mouw te passen aan mijn smaak. De prijs/kwaliteit verhouding is prima en ze schenken goede wijn.

Winkel
De Plus is een gezellige buurtwinkel waar ik met veel Naarders een praatje maak.

Club
Ik ben lid van Vereniging Vestingstad, donateur van het Vestingeiland, Kinderboerderij De Pluimgraaf en Muziekvendel Nardinc.

IJsje
IJshuis-patisserie 'De Ster'. Chocolaterie en schepijs van de bovenste plank, verrukkelijk.

Evenement
De Matthäus Passion in de Grote Kerk.

Familie-uitje
Een tochtje op het Naardermeer. Wat een prachtige natuur en wat een stilte. Op de trein na ben je even verlost van alle 'stadse' geluiden. Ik kan het iedereen aanraden.Bovendien is er nu Gasterij Stadszicht waar je gezellig iets kunt nuttigen.

Groen
Mijn tuin in de Keverdijk is het heerlijkste groene plekje in Naarden. Een oase van kleur en wuivend groen binnen handbereik.

Leukste Naarder
Die kom ik tegen in het Wapen van Naarden van uitbater Bob Pels. Het is er gezellig, gastvrij en er is veel humor voor handen. Als ik eens een tijdje niet gezien ben, zijn ze meteen ongerust.

Het terras van Gasterij Stadzigt.
Swaantje is niet de enige die van de Matthäus in Naarden houdt.
De Grote Kerk die overal bovenuit steekt.
Het FotoFestival.