Bezoek Giethoorn samen met De Palmpit op 23 juli.
Bezoek Giethoorn samen met De Palmpit op 23 juli.

donderdag 16 juli

Orgelconcert

De Grote Kerk van Naarden opent weer de deuren voor een orgelconcert. Het orgel wordt deze keer bespeeld door André van Vliet. Op het programma staan werken van onder meer Bach, Guilmant en Mozart. Aanvang 20.15 uur, entree € 7,50.

vrijdag 17 juli

Broodje Plus

'Ruimte' serveert weer Broodje Plus aan de Brinklaan 36a, naast de Koepelkerk. De deuren gaan vanaf 17.30 uur open. Tussen 18.15 en 19.15 uur wordt er een broodmaaltijd met soep en snack geserveerd.

Goed gesprek

'Ruimte' houdt aan de Brinklaan 36a, naast de Koepelkerk, een goed gesprek over de bijbel. Aanvang 19.30 uur.

zaterdag 18 juli

Concert Vivium

Concert door Flutango in Vivium Godelinde. Ensemble Futango brengt een gevarieerd klassiek programma met tangomuziek en werken van o.a. Antonio Vivaldi en Johann Sebastian Bach. Van 14.30 tot 16.00 uur. Locatie: Jozef Israëlslaan 1 in Bussum. Kosten bedragen 1 strip of € 5,50 contant.

Garageverkoop

Aan de Iepenlaan (garagebox 348) wordt tussen 14.00 en 16.00 uur weer een garageverkoop gehouden. Er wordt van alles verkocht. De opbrengt gaat naar bewoners van de Zandzee.

dinsdag 21 juli

Wandeltocht

Wandeltocht met De Palmpit, o.l.v. Trudy Nederend. Vertrek: De Palmpit, Koekoeklaan 3, Bussum. Start om 10.00 uur. De route en afstand is afhankelijk van de fysieke gesteldheid van de deelnemers. Ook rolstoelers met begeleiders zijn welkom. Deelname is gratis en op eigen risico.

woensdag 22 juli

Vakantiesoos

Het Treftpunt aan de H.A. Lorentzweg 59 houdt een vakantiesoos. Deze keer houdt Alexander Overdiep een voordracht onder de noemer 'Beletterd Bus-sum'. Het gaat niet om geletterd Bussum of om de letterkundige aspecten van Bussumers, maar om de letterkunstige merkwaardigheden van Bussum. Aanvang 14.00 uur.

Lezing over de bezetting

Het dagelijks leven van de inwoners van Naarden en Bussum tijdens de bezettingsjaren 1940-1945 is het onderwerp van een lezing die gehouden wordt op woensdag 22 juli. Het vertrekpunt is een teruggevonden dagboek van een Naarder, die nauwgezet aantekeningen maakte van alles wat hij zag en hoorde. Ds Peter Korver, historicus en predikant, betrekt ook andere bronnen bij zijn reconstructie. Locatie: doopsgezinde gemeente aan de Wladimirlaan in Bussum. Aanvang 15.00 uur. De toegang is vrij.

donderdag 23 juli

Dagtocht Palmpit

Dagtocht naar Giethoorn met De Palmpit. Met stop in Wezep, een koffietafel en een boottocht door Giethoorn. Kosten € 39,50. Aanmelden kan tot en met maandag 20 juli bij Eva Kooiman,tel.035-6939695 of bij de Palmpit.

Gedurende de zomermaanden wordt elke donderdagavond een orgelconcert gegeven in de Grote Kerk in Naarden. Donderdag 23 juli wordt dit concert verzorgd door Jan J. van den Berg. Met werken van onder andere J.S. Bach, C. Franck, H. Andriessen en van hemzelf. Aanvang: 20.15 uur. Een kaartje kost € 7,50.

En verder...

SDO zoekt clubscheidsrechters

Door de grote groei van het aantal leden bij voetbalvereniging SDO neemt het aantal wedstrijden in het komend seizoen verder toe en dus ook de behoefte aan clubscheidsrechters, die het leuk vinden om regelmatig een wedstrijd van de B categorie senioren en/of junioren (A,B en C-teams) te fluiten. SDO helpt belangstellenden aan een cursus en materiaal. Aanmelden kan bij Wim Holtkamp op voorzittervoetbalzaken@sdobussum.nl of scheidsrechters@sdobussum.nl.