Aan de slag met hamer en spijkers.
Aan de slag met hamer en spijkers. Fotos: Jessica de Jong

Wild West thema op Kinderfestival

BUSSUM - De vaste ingrediënten waren weer aanwezig op het Kinderfestival van 2015: sport, spel, knutselactiviteiten, excursies, zwemmen, noem maar op.

En opnieuw waren er niet genoeg vrijwilligers om alle kinderen een plekje te geven. "We hanteren één vrijwilliger per tien kinderen. Dat er niet genoeg zijn, dat is ieder jaar zo", vertelt Eleonora Cloostermans van de organisatie. "Op het laatste moment hoor je dat er vrijwilligers zijn, maar daar kunnen wij niet op bouwen. Het mag de pret niet drukken want we hadden nu ook weer 265 kinderen uit Bussum, Naarden en de Hilversumse Meent. Wellicht dat er volgend jaar ook kinderen uit Muiden mogen komen omdat we dan gefuseerd zijn. De regels van woonplaats zijn een jaar of 10 geleden ingevoerd toen bleek dat we ook veel kinderen uit Amsterdam en Almere hier hadden. De gemeente wilde daar geen subsidie voor geven."
Dit jaar staan de twee weken van het kinderfestival in het teken van Wild West. "Daar kan je gewoon heel veel mee doen. Zo werden er bijvoorbeeld al verentooien gemaakt, naar een schat gespeurd en een tipi gemaakt."

Sjoelen met de voeten.
En schieten maar.
Kleuren in de tent.
Een vrijwilliger helpt de kinderen.
Wachtrijen voor een kaartje.
Vanaf 4 jaar oud mogen ze al komen.