De oude loopbrug wordt van het spoor getakeld.
De oude loopbrug wordt van het spoor getakeld. Foto: Jaap van Hassel

Oude loopbrug nu echt weg

BUSSUM - Meer dan 50 jaar lang bracht de brug mensen van het ene perron naar het andere, maar nu er een veel moderner exemplaar staat mocht het 'oude baasje' weg. Slopers hebben afgelopen weekend de oude loopbrug over het spoor van Bussum Zuid weggehaald.

De afgedankte traverse werd met een grote kraan weg getakeld. Dat was nog heel wat werk: de brug moest eerst los worden geslepen voordat de kraan de brug weg kon halen en het gevaarte gedemonteerd kon worden.

Heel weekend werk
Het werk aan en rond de loopbrug heeft een heel weekend geduurd. Naast dat de brug weggehaald moest worden, moesten er ook meerdere kabels verlegd worden. Het spoor moest er voor worden afgesloten, waardoor er het hele weekend geen treinen maar bussen reden tussen Naarden-Bussum en Hilversum. Het werk werd zondagavond afgerond, waardoor het spoorverkeer maandag weer kon worden hervat. Het spoor kan nu weer jaren voort.
Modernere traverse
Enkele meters voor de oude loopbrug staat al langer een moderner exemplaar, waar bezoekers nog beter van het ene naar het andere perron mee kunnen. Dat kan met de trap, maar ook met liften. Dat laatste was een langgekoesterde wens van bezoekers. De komst van de andere traverse maakte de oude loopbrug overbodig.