Geen terrasvergunning voor Café Goesting Kapelstraat

BUSSUM - Bussum moet bruisen, om te beginnen door het omturnen van de Kapelstraat in een Terrasstraat. Inmiddels hebben de restaurants een vergunning verkregen, maar het recent geopende Café Goesting moet de bezoekers binnen houden. Boze cafébezoekers zijn inmiddels een petitie op Facebook gestart onder de naam 'Vrienden van Café Goesting'. Doel is een vergunning te krijgen en te zorgen dat er doordeweeks geen toezichthouder voor de deur hoeft te staan.

Eigenaresse Marieke Funken vindt de situatie frustrerend. "De redenen die zijn aangedragen om ons geen vergunning te verlenen zijn niet reëel. Zo wordt gezegd dat het terrasje dat wij willen openen aan de overkant van de straat tot verkeersonveilige situaties zou leiden. Restaurant A15 verkeert in precies dezelfde situatie. Bovendien weet ik andere plekken in Bussum waar het oversteken nog veel gevaarlijker is." Een andere reden die de politie aandraagt is dat er geluidsoverlast geweest zou zijn. Automobilisten en voetgangers zouden onjuist zijn bejegend door bezoekers van het café. "Daar heb ik niets van meegekregen. We hebben juist goed contact met de buren en grijpen direct in als de muziek te hard staat, of er bijvoorbeeld glas op straat is. Ons publiek bestaat uit 30-plussers, volwassen mensen die goed luisteren." Funken ziet nog wel heil in een gesprek met de burgemeester dat binnenkort plaats zal vinden.
Dorpsmanager Ellen van Vossen, initiatiefneemster van de Kapelstraat Terrasstraat: "Ik respecteer het besluit van de gemeente, maar ik had het liefst gezien dat ook Goesting een vergunning had gekregen. Er is gezegd dat een café ander publiek trekt dan een restaurant, maar Ome Ko in Muiden en Demmers in Naarden hebben ook een terras. Ik zie juist graag plekken in het centrum waar mensen langer willen blijven."