De Deen in Bussum-Zuid.
De Deen in Bussum-Zuid. Foto: Sjoerd Stoop

Deen heeft grootse verbouwplannen

BUSSUM - De Deen-supermarkt aan de Laarderweg heeft plannen om een heel stuk groter te worden. De supermarkt hoopt snel te kunnen gaan verbouwen.

De verbouwplannen werden afgelopen week al gepresenteerd aan omwonenden. De winkel wil aan de achterkant enkele oude vervallen loodsen slopen. De achterkant kan dan iets uitgebouwd worden en er ontstaat aan die kant ruimte voor 48 parkeerplekken.
Door ook de leegstaande winkels naast Deen bij de supermarkt te betrekken, kan de supermarkt 350 vierkante meter groter worden. Volgens vastgoedmanager Jan van Rienen van supermarkt Deen worden zo drie vliegen in een klap geslagen: "We doen iets aan de leegstand, het parkeerprobleem wordt opgelost en de oude vervallen loodsen worden gesloopt." Het doel is dat de supermarkt straks weer voldoet aan de meest moderne maatstaven.
Het plan is een initiatief van de eigenaar van het pand, de heer Heyen. Het is de bedoeling dat de verbouwing samen komt te vallen met de herinrichting van de Lange Heul. Er wordt momenteel nog tussen de gemeente en Deen gesproken over de plannen. De verbouwing staat gepland voor de eerste helft van volgend jaar.