Afbeelding
Foto: ChristenUnie

Elmer Benjamin

40 jaar.
Lijsttrekker ChristenUnie, werkt voor waterschap Zuiderzeeland. Bussumer sinds 2007.

Dat zullen wel drukke tijden worden met de verkiezingen op komst...
"Dat worden het zeker, maar wel heel erg leuk."

Je staan bovenaan de kieslijst van de ChristenUnie. Verrassend?
"Toch wel een beetje. De laatste keer was dat nog veel lager. Als lijsttrekker komt er wel veel meer op je af. Het wordt een heel avontuur."

Waarom de ChristenUnie?
"Geloof speelt voor mij een hele belangrijke rol en daarnaast spreekt het gedachtegoed van de ChristenUnie mij heel erg aan. Ga goed om met elkaar en heb respect voor een ander."

Wat doe je voor de kost?
"Ik werk voor waterschap Zuiderzeeland. Ik hou me bezig met droogte, zoals de droogte van afgelopen week. Het komt er kort gezegd op neer dat ik met mijn collega's kijk welke maatregelen er genomen moeten worden als het te lang droog wordt."

Hobby's?
"Ik hou heel erg van zwemmen en ga dan ook vaak naar het zwembad. Daarnaast hou ik ervan om lekker de natuur in te gaan. Wandelend of fietsend."

Al plannen voor de zomer?
"We gaan naar Zuid-Afrika. M'n vrouw komt daar vandaan dus we gaan familie op zoeken. Dat hebben we wel vaker gedaan. Het is een geweldig land."

Welk lokaal nieuws houdt je bezig?
"De hele rel rond ex-burgemeester Henk Heijman. Er heeft heel veel gespeculeerd de afgelopen weken. Ik vind het jammer hoe hij is beschadigd, zeker nu achteraf blijkt dat hij geen grote fouten heeft gemaakt. Erg zonde."

Als je zelf een dag burgemeester bent, dan...
"... zou ik alle vrijwilligers een dagje uit geven. Ik heb heel veel bewondering voor deze mensen. Ze zijn dag en nacht in touw, vaak om anderen te helpen. Ze verdienen het om een dagje wat leuks te doen."