Deze leerlingen van groep 5, 6, 7 en 8 van de Juliana Daltonschool hebben zin in vakantie.
Deze leerlingen van groep 5, 6, 7 en 8 van de Juliana Daltonschool hebben zin in vakantie. foto's: Yvette Geerts

Schooljaar bijna voorbij, vakantie!

BUSSUM / NAARDEN - Wat doen de kinderen in 't Gooi deze zomervakantie. Wat vinden ze leuk om te doen en hoe ziet de 'gemiddelde' vakantie er uit. En de I-Pad, moet die mee? Het blijkt dat vooral de zeven- en achtste groepers erg aan hun IPad zijn gehecht. Verder opvallend veel waterratjes en enkele kampeervakanties. Op vakantie met het vliegtuig naar de overkant van de oceaan of de andere kant van de wereld, het komt minder vaak voor dan we wellicht verwachten. Veel Gooise gezinnen gaan 'gewoon' met de auto op vakantie. Naar Spanje, Frankrijk, Italië, Kroatië, of Oostenrijk, in een huisje, hotel of appartement. Een enkeling slaapt in een kasteel.

Luuk (groep 5)
"Een hotel vind ik een beetje stom, omdat het zo netjes is."
Luuk gaat naar Spanje met de auto en verheugt zich echt op de twee weken kamperen. Een safaritent lijkt hem helemaal gaaf. Twee grote zwembaden, een midgetgolfbaan en het strand op 20 minuten loopafstand. Hij gaat zich niet vervelen weet hij nu al.

Lieke (groep 5)
"We komen bijna elk jaar op dezelfde plek in Spanje en dat vind ik heel leuk. We gaan daar naar een grote kermis, er is een zwembad met zo'n paddenstoel waar je onder kunt staan en waar water uit komt."

Robin (groep 4)
"We gaan in de zomervakantie naar een tussenhuis omdat we gaan verhuizen."
Robin gaat niet op vakantie, maar als ze geluk heeft mag ze logeren bij haar oma op de camping. Ook gaat ze nog op paardenkamp.

Olivier (groep 4)
"Het leukste aan vakantie is dat je dan veel vrije tijd hebt."

Tijl (groep 3)
"Ik vind vakantie leuk, maar werken ook." Dit jaar gaat hij in ieder geval naar Frankrijk, waar ook zijn opa en oma wonen. Bij zijn opa gaat hij het liefst zwemmen, springen op de trampoline en schommelen. "Mijn opa heeft een hele grote tuin, anders past dat er ook allemaal niet in."

Nienke (groep 3)
"Ik weet niet of ik nog wel kan zwemmen en papa en mama koken allebei niet op vakantie."
Nienke gaat naar Italië maar maakt zich vooral zorgen of ze nog wel kan zwemmen, ondanks dat ze haar A en B zwemdiploma heeft. Bij Nienke blijft de I-pad thuis, die mag ze van haar vader niet meenemen."

Esmée (groep 6)
Esmée maakt een rondreis van drie weken. Ze gaat van België, naar Italië en 'eindigt' in Kroatië. "Italië vind ik leuk, daar ben ik vaker geweest en in België ga ik met familie en vrienden in een kasteel slapen." Esmée is ook ingeloot voor het Vestingeiland.

Jeroen (groep 8)
"Ik heb echt veel zin in de middelbare school." Maar voor het zover is gaat Jeroen eerst een week naar Engeland met zijn vader en broer. Hij logeert daar in een landhuis met vrienden. "We gaan ook naar Portugal, een beetje relaxen, longboarden en zwemmen." Een paar dagen zeilen in Friesland en een voetbalkamp staan ook op de planning.

Toon (groep 8)
"Ik ga voor het eerst op zeilkamp." En volgens Toon zou het beter zijn als de vakantie korter duurde en je daarna nog een keer vakantie had. Verder gaat hij onder andere kamperen in Italië, zijn ouders slapen in een stacaravan en hij met zijn zus samen in een tentje.

Hidde (groep 8)
"Lekker thuis blijven is ook prima." Hidde gaat naar Florida. Drie weken toeren langs hotels. "Ik ben daar nog nooit eerder geweest en kan niet wachten om te gaan." Hij zit overigens in het eerste bij NVC en gaat ook op voetbalkamp.

Job (groep 6) & Roos (groep 8)
"We hebben net een hond gekregen."
Deze broer en zus verheugen zich wel zo'n beetje op dezelfde dingen. Omdat ze een hond hebben gekregen gaan ze niet zo ver. Een week in de buurt van Parijs en een week kamperen in een gehuurde tent in Oostenrijk. "Chillen, het Vestingeiland en schoolboeken kopen."

Eva (groep 8)
Eva gaat naar Italië, naar een vakantiepark met zwembaden en naar Friesland met andere gezinnen. "Zes weken vakantie is fijn, ik ga ook nog met een klasgenootje naar een kamp waar ik kan surfen."

Anouk (groep 8)
Anouk gaat de eerste week op zeilkamp, ze heeft nog nooit eerder gezeild. "Maar mijn moeder kan goed zeilen en heeft ook les gegeven." Daarna gaat ze met haar opa en oma naar Slagharen en de laatste twee weken naar Texel. "We slapen daar waarschijnlijk in een Pipowagen, maar dan met minder kleurtjes."

Floris (groep 6)
"We gaan het stadion van Chelsea bezoeken."
Floris gaat met hele gezin naar Amerika en hij verheugt zich op een tripje met zijn vader naar Londen. De tijd die hij thuis doorbrengt gaat hij wat computeren.

Ole (groep 4)
"Ik wil wel een jaar op wereldreis."
Zijn favoriete landen: Italië, Oostenrijk en Spanje. Of het ooit gaat gebeuren weet hij niet. Wel gaan ze drie dagen naar New York en daarna nog verder naar de westkust waar ze met een camper gaan trekken. Hij hoopt ook nog dat hij een weekje mag logeren bij een vriendje in de tuin.

Jasper (groep 5)
"Ik weet niet of mijn moeder kamperen in de wildernis leuk vindt."
Jasper ziet het wel zitten om op de computer Minecraft te spelen. Wat ze precies gaan doen in de vakantie weet hij niet, maar als hij het mag zeggen dan wordt het Australië, kamperen in de wildernis.

Zoe (groep 3)
Zoe gaat lekker naar Italië, Oostenrijk én Zeeland. Waar ze graag naar toe wil is Zuid Afrika. Ze is er nog nooit geweest, maar haar vader heeft er wel veel over verteld. Ze twijfelt een beetje, maar volgens haar gaat het gezin vanaf Oostenrijk lopend naar Italië gaan.

Noa (groep 3)
"Ik wil wel graag naar New York en Italïe."
Noa is het hartsvriendinnetje van Zoe. Wat ze precies gaan doen weet ze niet. Zwemmen samen met haar zus vindt ze het leukste om te doen en ook kamperen, dat ze nog nooit heeft gedaan, lijkt haar wel wat.

Jasmyne (groep 4)
Jasmyne is wel stoer. "Ik wil wel graag alleen met mijn opa en opa naar Turkije. Met mijn oma naar winkeltjes en met opa naar het strand." Waarschijnlijk is ze de hele dag in het zwembad te vinden, want ze heeft haar zwem ABC en snorkelen 1, 2 en 3. Wat ze precies gaan doen weet ze niet want ze zijn in de meivakantie al weg geweest. "We blijven denk ik thuis en gaan niets doen."

Isabella (groep 5)
"We gaan naar Frankrijk, waar we met vrienden in een vakantiepark logeren." Isabella wil heel graag met haar vader naar Parijs om samen de Eiffeltoren te beklimmen en ook logeren bij haar vriendinnetje Saar.

Famke (groep 8)
"Niets doen, daar heb ik geen zin in, dan ga ik me vervelen." Famke heeft al veel afspraken gepland met haar vriendinnen. Ze gaat verder met haar ouders en twee zusjes naar Kroatië. Haar droomvakantie is een wildsafari in Zuid Afrika, met ouders, zusjes, tantes, ooms, neefjes en nichtjes.

Thomas (groep 7)
"Veel zin om naar Thailand te gaan, maar ik baal er wel een beetje van dat daar geen Wifi is."
Naast Bangkok staan ook een paar dagen op een eiland en een jungletocht op het programma.
"Als ik thuis zou blijven dan ga ik voetballen bij NVC en duiken van de steigers in Naarden Vesting."

Juultje (groep 7)
Juultje heeft eigenlijk maar een wens. "Zes weken lang logeren met mijn vriendin Yfke, in een tentje in de tuin. Zes weken wordt een beetje lastig denkt ze want ze gaat naar Zwitserland, naar haar opa en oma en ook met het hele gezin naar Frankrijk en Italië.

Yfke (groep 7)
Yfke wil ook graag logeren met haar beste vriendin Juultje en het allerliefst zou ze samen met haar naar Portugal gaan. Op het strand liggen en pretparken bezoeken zijn favoriet. "Vorig jaar waren we allebei in Portugal en ook nog dicht bij elkaar. We hebben elkaar toen de hele week gezien."

Kike (groep 7)
Bij Kike geen vaste vakantieplannen, maar ze gaat met haar broertje logeren bij haar opa in Friesland op de boot. "We doen altijd leuke dingen: windsurfen, kiten, stoepranden, zeilen, skelteren en met vriendinnen afspreken."

Ella (groep 7))
Logeren, logeren en logeren. Zes weken lang bij allemaal verschillende vriendinnen, het liefst in de tuin. Dat is de ideale vakantie van Ella. Ze gaan deze zomer in ieder geval naar Las Vegas en Denver.

Leerlingen van de Godelindeschool zitten vol vakantieplannen.
Enthousiaste kletskousen, deze leerlingen van groep 3 t/m 8 van de Juliana Daltonschool.
(v.l.n.r.) Kike, Yfke, Ella en Juultje zitten nu nog in groep 7, volgend jaar nemen zij echt afscheid.
Na de zomervakantie gaat een aantal van deze leerlingen naar het andere gebouw van de Godelindeschool.