Dit kunstobject is vanaf donderdag te zien in de Grote Kerk van Naarden.
Dit kunstobject is vanaf donderdag te zien in de Grote Kerk van Naarden. Foto:

zondag 21 juni tot zaterdag 27 juni

Expositie

Expositie Looking Back to the Future van Peer Veneman. Locatie: Allard Wildenberg Projects, Cattenhagestraat 3A in Naarden-Vesting. Het werk is nog te zien tot 27 juni.

donderdag 25 juni

Midzomerfeest

Wijkontmoetingscentrum De Schakel in Naarden Kol. Verveerstraat 74 houdt op zaterdag 4 juli het Midzomerfeest. Inschrijven zsm in verband met de boodschappen. De zaal gaat open om 16.30 uur, het begint om 17.00 uur en het duurt tot ongeveer 20.00 uur. Kosten: € 7,50. Opgeven bij Tiny van der Horst: 035-6949312 of via de intekenlijst bij De Schakel.

Picknickhapjes maken

Oersoep geeft workshops picknickhapjes maken voor kinderen van 6 t/m 14 jaar. Na het bereiden worden de hapjes onder de boom opgegeten. Kosten € 19,95 per keer. De eerstvolgende keren zijn donderdag 25 juni en donderdag 27 augustus. tijd: 16.00 tot 18.00 uur. Locatie: Centrum voor Gezond Zijn, Karel Doormanlaan 44/46, 1403 TN, Bussum. Aanmelden via bfi@online of telefonisch 06-27027717.

vrijdag 26 juni

Pop-upexpositie

Pop-upexpositie van beeldend kunstenaar SAM Bult in restaurant 15 A aan de Kapelstraat in Bussum. De 'officiële sluiting' wordt om 12.30 uur verricht door wethouder Nen van Ramshorst. De expositie duurt in totaal drie uur en is van 10.00 tot 13.00 uur.

Themamaaltijd

Themamaaltijd, Italiaans, bij De Palmpit aan de Koekoeklaan 3, Bussum. In samenwerking met keurslager Hoegema. Aanvang 17.30 uur. Kosten € 10,-. Aanmelden via 035-693 87 86.

Discozwemmen

Zwembad de Lunet houdt weer discozwemmen voor kinderen tussen de 6 en 13 jaar. Aanvang 19.00 uur. Aanmelden kan op www.sportcentrumdelunet.nl. A-diploma verplicht.

zaterdag 27 juni

Ombudsteam

Het PvdA Ombudsteam houdt iedere zaterdag in WOC De Palmpit, Koekoeklaan 3 te Bussum een inloopspreekuur tussen 10.00 en 11.00 uur. Iedereen met vragen en/of suggesties over zorg en ondersteuning kan hier binnenlopen.

Workshop

Workshop bij Nimis in de Trance Healing & Communicatie methode. Aanvang: 10.00 uur. Locatie: Nimis centre of light, T.B. Huurmanlaan 15, Bussum.

zaterdag 27 juni tot maandag 6 juli

BoodschappenPlusBus

A.s. zaterdag kunt u mee naar de prachtige oude boerderij uit 1715 Museum Hagedoorns Plaatse in Epe en maandag gaat de bus naar Petten voor een stranduitje. Dinsdag staat Museum van Loon in Amsterdam op het programma en woensdag 1 juli een lunch in 's-Graveland bij restaurant Brambergen. Donderdag gaan wij naar de Antiek, Curiosa en Boekenmarkt in Delft en vrijdag naar Paleis het Loo. Zaterdag blijven wij dicht bij huis voor het Midzomerfeest in Naarden. Zondag is er een rondvaart in Haarlem en tot slot op maandag 6 juli gaan wij naar Naturalis in Leiden en op dinsdag naar een unieke schatkamer van duizenden boom- en struiksoorten, het Arboretum Gimborn in Doorn, met als toetje pannenkoeken in Zeist. Kijkt u eens op onze site bpb.naardenbussum@ versawelzijn.nl. Om u op te geven en voor andere vragen kunt u bellen van maandag t/m vrijdag tussen 10.00-12.00 uur naar 035-7504192.

zondag 28 juni

Kerkelijke presentatie

Tijdens de Manifestatie Naarden presenteert zichzelf op 28 juni zal de Protestantse Gemeente Naarden aanwezig zijn met een kraam waarin zij, naast de kerkelijke presentatie, de nadruk zal leggen op een inzamelingsactie t.b.v. Iraakse en Syrische kinderen in vluchtelingkampen alsmede kinderen in de noodopvang in Nepal.

ToVeNaar zoekt leden

Toneel Vereniging de Tovenaar zoekt leden tussen de 10 en 14 jaar oud die willen toneelspelen. De werving is tijdens Naarden Presenteert op 28 juni. De toneelvereniging start op zaterdag 26 september met een nieuwe groep. De lessen zijn elke zaterdag (m.u.v. vakanties) van 10.00 tot 12.00 in De Hoed, Adriaan Dortmansplein 1B in Naarden. Er wordt gewerkt aan een uitvoering die in juni plaatsvindt. Kosten bedragen € 100,- voor een heel jaar. Opgeven voor 6 september bij: secretariaat@tovenaartoneel.nl.

Naarden Presenteert

De Ondernemersvereniging Naarden-Vesting en De Vereniging Vestingstad hebben de handen ineengeslagen en organiseren op zondag 28 juni Naarden Presenteert. Diverse clubs, verenigingen, inwoners en ondernemers laten zich zien. Er zijn diverse podia, terrassen en livemuziek. De Marktstraat is van 13.00 tot 17.30 uur autovrij en gevuld met terrasjes, marktkramen, ruimte voor creatieve uitingen, kunst en cultuur. Er zijn ruim 50 deelnemers die van alles en nog wat presenteren. Clubs, musea en verenigingen met informatiestands, een workshop fijnschilderen in het Vestinghotel, een modeshow en diverse optredens in de Marktstraat. In het oude stadhuis zingen 4 koren, er zijn uitgebreide terrassen, je kunt lekker eten bij de poffertjeskraam, er staat een platenbus waar je je favoriete muziek kunt laten draaien. De volkstuinders en actieve natuurverenigingen presenteren zich samen als De groene groep.

Groen groep

De VTV Naarden die elk jaar een open dag op haar complex houdt, gaat dit jaar met de bevriende standhouders Bijenvereniging-Groei en Bloei-I.V.N.-Vogelhospitaal en Vrienden van het Gooi, zich als groene groep presenteren op de Naarden Presenteert-dag op zondag 28 juni in de Vesting. Bezoekers kunnen kennismaken met alle aspecten van het land en informatie over de schooltuinen krijgen. Tevens zal het JONG-orkest van muziekvereniging Nardinc optreden. Het tuinencomplex op de Keverdijk, dat er momenteel prachtig bijstaat, is deze dag extra opengesteld voor bezoekers.

Cuypersensemble

Het jeugdstrijkorkest Het Cuypersensemble uit Hilversum geeft een concert in de Grote Kerk te Naarden. Het uitgangspunt van het Cuypersensemble is vreugdevol musiceren. De leeftijd van de orkestleden varieert van 10 t/m 17 jaar. Uitgevoerd wordt een programma met werken van o.m. W. Boyce, B. Bartók en G.F. Händel van wie een concert voor orgel en strijkorkest wordt uitgevoerd waaraan Wybe Kooijmans solistische medewerking verleent. Het concert begint om 15.30 uur. De toegangsprijs bedraagt € 12,50.

Bingo Palmpit

Bingo in WOC De Palmpit aan de Koekoeklaan 3 in Bussum. Van 14.30 tot 16.30 uur. Toegang: € 4,-, inclusief 1 bingokaart en 1 consumptie.

Expositie

In de zomerperiode van 26 juni tot en met 6 september laat Galerie Pouloeuff het werk zien van 4 kunstenaars. Het werk gaat van Versailles in de 18e eeuw naar Artis in Amsterdam. Er is van alles te zien: porselein, schilderijen, kinderportretten en installaties. Tijdens de officiële opening op 28 juni is er om 15.00 uur gelegenheid om de exposanten persoonlijk te ontmoeten. Ook is dan de uitreiking van de Pouloeuff Publieks Award. Adres: Turfpoortstraat 36a, Naarden-Vesting.

donderdag 2 juli

Kunstobject in de Grote Kerk

Het grafisch-poëtisch kunstobject Eindig in Eeuwigheid is van 2 t/m 26 juli te zien in de Grote Kerk in Naarden. Het object is een ring van 30 prenten met 10 gedichten van Gijs Elzinga op een strook papier van 15.4 m lang en 50 cm hoog, opgehangen rond een koker met een 5 m diameter. Het gaat op rondreis door Nederland. Op zaterdag 18 juli om 11.00 en 15.00 uur geeft Gijs Elzinga een toelichting op zijn werk.

zaterdag 4 juli

Ombudsteam

Het PvdA Ombudsteam houdt iedere zaterdag in De Palmpit, Koekoeklaan 3 in Bussum een inloopspreekuur tussen 10.00 en 11.00 uur Iedereen met vragen en/of suggesties over zorg en ondersteuning kan binnenlopen.