Naarderheem houdt komend weekend weer een Brik & Brak-markt.
Naarderheem houdt komend weekend weer een Brik & Brak-markt. Foto: Bob Awick

vrijdag 12 juni

Bustocht

Vanaf De Palmpit aan de Koekoeklaan 3 is de dagtocht Maas en Waalcruise. Vertrek: 09.30 uur. Kosten € 48,50. Thuiskomst: ca.17.30 uur. U kunt zich uiterlijk 5 dagen voor vertrek op geven bij Eva Kooiman op 035-6939695

zaterdag 13 juni

Ombudsteam

Het PvdA Ombudsteam houdt iedere zaterdag in WOC De Palmpit, Koekoeklaan 3 te Bussum een inloopspreekuur tussen 10.00 en 11.00 uur Iedereen met vragen en/of suggesties over zorg en ondersteuning kan hier binnenlopen.

Brik & Brak-markt

Naarderheem houdt een Brik & Brak-markt, waarvan de opbrengst gaat naar dagcentrum Sunrise en verzorgingshuis Rainbow in Moldavië. Er wordt van alles verkocht. De markt duurt van 10.00 tot 16.00 uur.

Braderie

Braderie op de Mackaylaan in Naarden, van 10.00 tot 15.00 uur.

SchakelTheater

Toneelvereniging De Schakel speelt vijf eenakters in haar clubgebouw annex SchakelTheater aan de Huizerweg 58E in Bussum. Op zaterdag 13 juni: aanvang 20.00 uur en zondag 14 juni: aanvang 14.00 uur. Een avondvullend programma van drie eenakters/sketches en twee monologen. Kaarten: € 7,50 per stuk. www.toneeldeschakel.nl.

Livemuziek

Zorba de Griek aan het Wilhelminaplantsoen houdt een avond met livemuziek en sirtakidansen. Er kunnen nog tafels gereserveerd worden voor de avond.

Zomerconcert

Muziekvendel Nardinc houdt haar zomerconcert. Het concert wordt gehouden in het gebouw De Proms aan de Keverdijk 2. Op deze muzikale avond zullen diverse groepen van het Muziekvendel hun medewerking verlenen. Aanvang 19.30 uur, entree € 5,- voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen onder de twaalf jaar.

Theatervoorstelling

Muziektheatergroep Prombs en Globals van de Gooische Muziekschool speelt de show 'Waterdragers' in Theater Concordia. Prombs and Globals willen met 'Waterdragers' antwoord geven op de vraag hoe de politiek en de gemeente iets wezenlijks kunnen betekenen voor de samenleving en het welzijn van mensen. Een samenleving waar iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt vanuit invloed, niet vanuit macht. Aanvang 20.00 uur, kaarten € 7,50. Reserveren op 035-6936596 of info@degooischemuziekschool.nl.

Reünie

Reünie Willem de Zwijger College. Van 15.00 - 21.00 uur. Aanmelden via www.reuniewdzbussum.nl. Inlichtingen: tel: 040-2230088 en info@123reunie.nl.

zaterdag 13 juni tot zaterdag 20 juni

BoodschappenPlusBus

De BoodschappenPlusBus gaat weer op pad. Zaterdag brengt de bus u naar Scheveningen voor Vlaggetjesdag en de Hollandse Nieuwe. Zondag kunt u mee naar het Rembrandthuis in Amsterdam. Donderdag gaat de bus naar museum Klok en Peel in Asten, een interessant museum met een mooie, grote tuin eromheen. Tot slot brengt de bus u vrijdag naar het Vestingmuseum in Naarden en na het museumbezoek naar Stadzigt voor een heerlijke lunch. Kijk op onze site bpb.naardenbussum@ versawelzijn.nl. Om u op te geven en voor andere vragen kunt u bellen van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur: 035-7504192.

zondag 14 juni

Slootjesdag

Slootjesdag met onder meer Scouting Erica Bussum. Zelf waterdiertjes vangen en informatie over waterjuffer, bootsmannetje en schrijvertjes. Na afloop zelf een broodje bakken op een vuurtje. Locatie: Cruysbergen. Verzamelen op: Troephuis Scouting Erica Bussum, Nieuwe 's-Gravelandseweg 68, Bussum. Aanvang 13.30 uur, duur 2 uur. leeftijd 6 - 11 jaar, deelname € 3.-. Aanmelden via jeugd.ivngooi@gmail.com, voor 12 juni 24.00 uur. Meer informatie: www.ivn.nl.

Dvd-voorstelling

De Palmpit vertoont om 14.30 uur een mooie dvd op groot scherm. Aanvang 14.30 uur, toegang € 2,-.

dinsdag 16 juni

Uitstapjes

Het Rode Kruis maakt bijna het hele jaar door, meestal op dinsdag en vrijdag, mooie uitstapjes met 3 bussen met begeleiding. U wordt thuis gehaald en weer gebracht; rollator of rolstoel geen probleem. Er zijn halve en hele dagtochten incl. uitgebreide lunch en entree. Opgeven op 035-6934042.

Kledingverkoop

Harry Kerkhofs Modehuis uit Valkenswaard houdt vanaf 10.00 uur een kleding(uit)verkoop in De Palmpit aan de Koekoeklaan met kleding voor senioren, mannen zowel als vrouwen. Tevens sieradenreparatie en -verkoop door Nelleke van Riel.

Wandeltocht

Vanaf De Palmpit aan de Koekoeklaan 3 wordt weer een wandeltocht gehouden o.l.v. Trudy Nederend. Start om 10.00 uur. De route en afstand zijn afhankelijk van de fysieke gesteldheid van de deelnemers. Ook rolstoelers met begeleiders zijn welkom. Deelname is gratis en op eigen risico.

Concert

Sufi Qawwali-zangeres Anandita Basu treedt op in studio Concordia. Anandita Basu geldt als een van de grootste vrouwelijke Qawwali-zangeressen van deze tijd. Aanvang: 19.30 uur. Toegang: vrijwillige bijdrage.

woensdag 17 juni

Fietstocht

Vanaf De Palmpit aan de Koekoeklaan 3 wordt de eerste fietstocht van dit jaar gehouden, een korte fietstocht van ± 30 km met bestemming Muiderberg en mogelijk kersen plukken in de polder. Start 's middags om 13.30 uur, einde om ± 17.00 uur. Onderweg wordt ergens aangelegd voor koffie of thee. De deelname is gratis en op eigen risico.

vrijdag 19 juni

Workshop

Comello Art houdt een workshop Acrylverf en meer. De workshop wordt gegeven tussen 10.00 en 13.00 uur in het atelier aan de Vliegdenweg. Kosten € 25,-. Opgeven op informatie@comello-art.nl of 06-17704781.

Kerkennacht

Bussum keert de 'Kerk Binnenste Buiten' met een programma voor jong en oud in de Koepelkerk en een torenbeklimming in de Wilhelminakerk. Net als tijdens de Museumnacht zijn bezoekers welkom vanaf het begin van de avond tot in de late uren. In de Koepelkerk en op het kerkplein bieden Bussumse geloofs-gemeenschappen van 18.00 uur tot 23.00 uur een gevarieerde avond.

zaterdag 20 juni

Streekmarkt

Sfeervolle markt op het Julianaplein te Bussum met duurzame, biologische en ambachtelijke producten uit onze eigen regio. Kom proeven, beleven en genieten. Aanvang 10.00 uur. Meer informatie op www.tafelvier.nl

PvdA Ombudsteam

Ombudsteam in De Palmpit. Locatie: Koekoeklaan 3, Bussum. Iedere zaterdag. Inloopspreekuur tussen 10.00 en 11.00 uur Iedereen met vragen en/of suggesties over zorg en ondersteuning kan hier binnenlopen.

Manolas van Zorba verwelkomt gasten voor een avond met livemuziek.