Naast intensief lessen is er ook tijd om te spelen.
Naast intensief lessen is er ook tijd om te spelen. Foto: De Lunet

In de zomervakantie je A-diploma halen

NAARDEN - Vrij intensief is het wel, de Zomersnelcursus: negen dagen gemiddeld 4,5 uur zwemles, maar de kinderen houden het prima vol. Karin Bruinekreeft, coördinator zwemlessen bij de Lunet, weet na jaren ervaring dat de afwisseling tussen spelen, ontspanning en lessen heel goed werkt. "Kinderen zien het als een zwemkamp, ze maken zelfs vriendjes."

De eerste twee weken en de laatste twee weken van de zomervakantie biedt de Lunet voor kinderen die nog geen A-diploma hebben de Zomersnelcurus aan. Vanwege het intensieve karakter is de minimumleeftijd vijf jaar. Aan het einde van de tweede week mogen alle kinderen proefzwemmen. Gemiddeld mag 75% afzwemmen voor zijn of haar A-diploma.

Bruinekreeft: "We garanderen een diploma, dus kinderen die het binnen die twee weken niet halen, mogen na de zomervakantie in de reguliere lessen doorgaan met zwemles." Dit jaar is er in ieder geval plek voor 32 kinderen, verdeeld over vier groepen. Bij voldoende belangstelling kan er een extra groep starten. Voor meer informatie en vragen: www.sportcentrumdelunet.nl en info.zwemlessen@sportfondsen.nl.