Afbeelding
Foto:

Judith Kamerman

Zangeres, zang- en spreekdocent, theatermaakster, zorgverlener
Bussumse sinds haar 21e

Wat doe je overdag?
"Ik werk als zangdocent en zangeres. En ik bied bijzondere zorg aan mensen met dementie. Bijvoorbeeld door muziek maken, verhalen vertellen en eropuit trekken."

Zingen speelt een grote rol in jouw leven?
"Zingen is mijn vak en mijn passie. Twee jaar geleden heb ik het Koor van Vergeten liedjes opgericht waarin mantelzorgers, vrijwilligers en zorgverleners het repertoire kunnen leren zingen en veel plezier kunnen hebben met degenen waar ze voor zorgen. We repeteren onder andere in Naarderheem, samen met de bewoners. En ik ben muzikaal begeleider van Buurtkoor in de Westereng."

Wat heb je met bijen?
"Ik doe een imkercursus. De bijenpopulatie staat erg onder druk. Ik wil mijn steentje bijdragen aan het voortbestaan van bijen. Dus wil ik begrijpen hoe ze werken."

Wat zing je zoal?
"Ik zing allerlei genres. Ik ben klassiek opgeleid, heb in opera's gezongen, maak liederenprogramma's, maar zing net zo lief jazz, musical, en ook heel graag Nederlandse liedjes."

Kan iedereen leren zingen?
"Volgens mij kunnen 99 van de 100 mensen zingen, gewoon een kwestie van doen. Als je iets oefent word je er beter in, dat geldt ook voor zingen. Ik help alleen maar een handje."

Goede en minder goede eigenschap?
"Ik kan mensen inspireren en enthousiasmeren en heb vaak hele goede ideeën. Ik kan niet zo goed organiseren en ook delegeren vind ik moeilijk. Het gaat wel steeds beter."

Wie verdient een pluim?
"Mijn twee zonen van 21 en 17. Ze doen het fantastisch."