Rondkijken, proeven en je laten verrassen.
Rondkijken, proeven en je laten verrassen. Foto: Eigen foto

Markt van de Groenteclub: lekker leven, goed eten

BUSSUM - Slow coffee, natuurlijke oliën, vintage woonaccessoires en hippe breisels: op de Markt van de Groenteclub geven kleine ondernemers die lid zijn van de Groenteclub een kijkje in hun 'eigen keuken'.

Initiatiefnemer van de Groenteclub Barbara Bolt organiseert samen met tal van vrijwilligers deze jaarlijkse markt. "Er zijn in Bussum en omgeving zo veel mensen die met veel passie en talent prachtige producten maken. Hiermee creëren we een plek waar ze hun producten en talenten kunnen laten zien en er ook wat over kunnen vertellen" Ze is blij met het brede aanbod en het enthousiasme van de deelnemers. Uiteraard is er ook een kraam van de Groenteclub met heerlijke biologische groenten en fruit. Een imker is aanwezig met informatie, eigengemaakte honing en aanverwante producten.

Breder publiek
Maar het idee achter deze markt is breder. Bolt: "We willen echt een breder publiek bereiken. Er zijn steeds meer mensen die bewust willen leven en bewust willen eten. Wij willen laten zien dat dat ook kan wanneer je je talent en creativiteit inzet. Daarvoor hoef je echt niet over een groot budget te beschikken."

De Markt van de Groenteclub wordt gehouden op 6 juni op het buitenterrein van de Bommelburcht aan de Abraham Kuyperlaan 18B van 10.00 tot 15.00 uur. Er zijn diverse kraampjes, er is livemuziek en kinderen kunnen een vis vilten voor de Plastic Soup Foundation.