Jazzjammers strijken tijdelijk neer in Bussum.
Jazzjammers strijken tijdelijk neer in Bussum. Foto: Bob Awick

Nanny Blank schiet jazzjammers te hulp

BUSSUM - De Vernissage gaf donderdag 28 mei het podium aan het Trio Paul Poulissen. Na de plotselinge sluiting van jazzbrasserie Wakker in Eemnes zaten een aantal muzikanten die daar tweewekelijks op donderdag speelden plotseling zonder plek. Na een ware noodkreet van grand old lady mevrouw R. Muller konden zij neerstrijken in Bussum.

Nanny Blank van Vernissage/Fort Werk IV bood vorige week spontaan de Vernissage als tijdelijk podium aan. In overleg met Poulissen werd hiermee de continuïteit gegarandeerd met nog twee jamsessies voor de zomer. Deze eerste was met ruim tachtig bezoekers een groot succes laat Blank weten. "Het was fantastisch, ongelooflijk wat er afgelopen donderdag gebeurde. Echt een feestje. Van de tachtig bezoekers waren er ook nog eens veertig eters." De sfeer zat er goed in volgens Blank. De reacties van de bezoekers, deels nieuw en deels vaste gasten van jazzbrasserie Wakker, waren positief, aldus een meer dan tevreden Blank. Zelf was ze ook blij met de spontane komst van de eigenaar van Wakker. "Ik vind dat wel bijzonder, hij zong zelfs nog even mee."

2e jamsessie
De tweede jamsessie is op 11 juni en start om 21.00 uur. Ook dan biedt de Vernissage de jazzliefhebbers de mogelijkheid om wat te eten. Blank: "Als dit zo doorgaat dan wil ik het volgend seizoen, na de zomer, zeker een kans geven."