Na school kennis maken met diverse sporten.
Na school kennis maken met diverse sporten. Foto: SKBNM

Feestelijke opening van Sport BSO de Kuil

BUSSUM - De opening van de vierde Sport BSO De Kuil, van Stichting Kinderopvang SKBNM, werd vorige week woensdag uitgebreid gevierd. Ongeveer 100 kinderen deden mee aan de speciaal georganiseerde sportactiviteiten.

Wie durfde kon salto's maken op de bungeetrampoline of leren kickboksen en boogschieten. Maar natuurlijk kon er ook een potje gevoetbald worden. Vooral ouders waren benieuwd hoe deze Sport BSO zou worden vormgegeven binnen de kantine van voetbalclub SDO. Ze werden gerustgesteld. Speciaal voor de kinderen van de Sport BSO zijn er hoekjes gemaakt in de kantine. Hier kunnen ze bijkomen van een schooldag. Want rustig een boekje lezen, knutselen of binnenspelen kan ook op de Sport BSO.

Favoriet
De pedagogisch medewerkers en sportinstructeurs organiseren per locatie hun eigen activiteiten, maar ze werken ook regelmatig samen om zo van elkaars sportfaciliteiten te profiteren. Bij 't Honk is er een korfbal- en basketbalveld en bij de Zandzee kan er uiteraard gezwommen worden. Met De Kuil beschikt de stichting nu over een aantal extra sportvelden. Ondanks het grote aanbod blijven toch de balsporten favoriet, met voetbal als onbetwiste nummer één.

Sport BSO De Kuil bevindt zich op het terrein van voetbalclub SDO en is sinds maandag 11 mei geopend; inmiddels hebben zich al een aantal sportievelingen aangemeld. De stichting laat weten dat er zeker nog wel plekken vrij zijn. De andere drie Sport BSO's van de stichting zijn Het Clubhuis (Naarden) en 't Honk en De Zandzee (beide in Bussum).