Afbeelding
Foto:

Willemijn Sophie Metselaar, 23 jaar


Student Fiscale Economie

Wat doe je in het dagelijks leven?
"Ik rond momenteel mijn bachelor Fiscale Economie af en loop stage bij EY. Ik ben actief bij twee studentenverenigingen en in het weekend werk ik als gastvrouw in een verzorgingstehuis in Bussum. Verder ben ik bezig met een onderzoek naar de implementatie van mobiel bankieren in Oeganda."

Wat zou je doen met een miljoen?
"Met een miljoen zou ik een appartementje in De Pijp kopen in Amsterdam. Daarnaast zou ik een mooie reis willen maken, naar Colombia of naar Tanzania. De rest van het geld zou ik willen pompen in een mooi duurzaam project in een ontwikkelingsland en hiermee zou ik vooral voor vrouwen in dit betreffende land van betekenis willen zijn."

Wat heb je met Oeganda?
"Oeganda wordt gezien als de parel van Afrika. Het is een land met een bewogen geschiedenis en een land waar een groot gedeelte van de bevolking nog altijd onder de armoedegrens leeft. Ik kijk er naar uit om een maand lang veldonderzoek te verrichten en met de lokale bevolking in contact te komen."

Is mobiel bankieren dé oplossing in het gevecht tegen armoede?
"Mobiel bankieren wordt gezien als de oplossing in het gevecht tegen armoede. Ik denk dat het International Development Project van uiterst toegevoegde waarde kan zijn in een land als Oeganda."

Waar in Bussum kom je graag?
"Ik vind de Strawberry lounge heel gezellig."

Bier of wijn?
"Moeilijke keuze; bij uitgaan bier, rond borreltijd kies ik absoluut voor vino."

Wat voor muziek luister je?
"Ik ben dol op Nederlandstalige muziek, daarnaast vind ik muziek uit Zuid-Amerika heerlijk om naar te luisteren; lekker swingend."

Welk nieuws uit Bussum volg je op de voet?
"Het nieuws betreffende de fusie van de gemeentes."