De Emmaschool verhuist naar het gebouw van College de Opmaat.
De Emmaschool verhuist naar het gebouw van College de Opmaat.

Buurt vreest overlast van schooljeugd Emmaschool

BUSSUM - Buurtbewoners rond de Graaf Florislaan zien de komst van de Emmaschool naar hun buurt met argusogen tegemoet. Dat hebben ze laten weten aan de gemeenteraad. Ze zijn vooral bang voor geluidsoverlast. De school laat weten dat ze zich kan voorstellen dat er bezwaren zijn, maar gaat er wel van uit dat de verhuizing doorgaat.

Als alles volgens plan verloopt betrekt de Emmaschool het pand van College de Opmaat. De verhuizing stond in eerste instantie gepland voor februari 2016, maar gezien de bezwaren denkt het schoolbestuur dat dat later wordt. Afhankelijk van het bezwarentraject verwacht het schoolbestuur uitstel van de verhuizing tot de zomer 2016 of wellicht nog later.

Jonge kinderen
De buurt vreest overlast van de basisschoolkinderen. De bewoners waren gewend dat er de afgelopen jaren zo'n tweehonderd kinderen op de school zaten, straks komen er dubbel zo veel. Dat levert volgens de buurt vanzelfsprekend de hele dag meer lawaai op.

Straten lopen vol met verkeer
Naast de overlast is de buurt bang voor een forse verkeerstoename. Het wordt volgens hen veel drukker door halende en brengende ouders. Nu heerst er overdag een serene rust op straat, maar dat zou straks wel eens heel anders kunnen worden. De bewoners spreken zelfs van een verkeerschaos. De gemeente heeft al eerder aangegeven vooral deze problemen onder de loep te nemen.

Rode beuk
De buurtbewoners menen eveneens dat het verbouwde schoolgebouw afbreuk doet aan het karakter van de buurt. Ze vrezen dat een monumentale rode beuk op het schoolplein te veel wordt aangetast.

De directeur van de Emmaschool, Inger Bonhof, laat in een reactie weten dat ze zich kan voorstellen dat sommige dingen voor de buurt heel vervelend zijn. "Nu is het daar rustig, het gebouw staat al zo'n anderhalf jaar leeg. Maar vanuit mijn school kijkend wil ik gewoon een goede school hebben. Ik zou ook niet weten hoe we het huisvestingsprobleem anders kunnen oplossen."

"De school is nu verdeeld over twee locaties en daardoor moeten we veel zaken coördineren. Ook voor ouders die kinderen in de onder- en bovenbouw hebben is één locatie fijner. De twee gebouwen waar we nu in zitten zijn ook noodgebouwen, die er al zo'n tien jaar staan. Normaal gesproken zijn die bedoeld voor een kortere periode en dat merk je. We hebben al verschillende keren last gehad van lekkage."