Wat gaat er gebeuren met de brede school?
Wat gaat er gebeuren met de brede school? Foto: Sjoerd Stoop

Raad heeft nu 3 keuzes voor toekomst brede school

BUSSUM - De Bussumse gemeenteraad heeft 3 keuzes als het gaat om de toekomst van de brede school aan de Lange Heul.

door Sjoerd Stoop

De brede school zou een wijkzorgcentrum kunnen worden met een school, een peuterspeelzaal en zorgverlener Sherpa. Het pand zou ook een wijkkindcentrum kunnen worden. Dan zou de brede school gehuurd worden door een school, een peuterspeelzaal en het jeugdwerk van Versa. Als laatste kan de brede school een onderwijscentrum worden voor basis- en speciaal onderwijs.

Raad praat verder
De gemeenteraad praat nu verder over de toekomst van de brede school. De raadsleden moeten bepalen welk plan het gemeentebestuur verder gestalte mag gaan geven.

Plannen voor toekomst
Enkele maanden geleden stelde de gemeente na onderzoek dat het verhuren van de brede school aan één extra huurder het voortbestaan van de brede school beter zou kunnen garanderen.

Al langer veel zorgen over toekomst brede school Bussum-Zuid

Al snel werd Sherpa genoemd, dat al belangstellend had gereageerd. De gemeenteraad reageerde teleurgesteld en vond het jammer dat er geen andere keuzes waren. Het plan werd daarom nog eens onder de loep genomen.

De Bussumse gemeenteraad heeft al langer zorgen over de brede school aan de Lange Heul. Het project faalde de afgelopen jaren en werd nooit wat ervan verwacht werd. Het pand staat nu halfleeg en dat maakt het vooral kostbaar.