SDO moest knokken tegen Poortugaal.
SDO moest knokken tegen Poortugaal. Foto: Johan van der Geest

SDO houdt stand op 'knollenveld'

BUSSUM - Er moest hard voor gewerkt worden, maar SDO heeft een punt overgehouden aan het eerste play-offduel tegen Poortugaal. De Bussumers kwamen op het zeer slechte veld van de tegenstander tot 1-1. Daarmee heeft SDO nog een goede kans om de volgende ronde van de play-offs te halen.

SDO en Poortugaal kwamen op het zeer slechte veld en het slechte weer amper aan goed voetballen toe. Het was vooral ploeteren. SDO probeerde er nog het beste van te maken, Poortugaal probeerde vooral met lange hoge ballen voor gevaar te zorgen en hoopte op geluk.

SDO kreeg wel de beste kansen tegen Poortugaal. Zo werd onder meer een kopbal van SDO'er Dino van Essen op het laatste moment gestopt door een speler van de tegenstander. Even daarvoor zorgde ook de tegenstander voor gevaar en moest keeper Rolf Hazelaar reddend optreden.

Pas na meer dan een uur voetballen werd de eerste goal gemaakt. Poortugaal kon de score openen toen een voorzet langs een speler van SDO op het hoofd van Poortugaal-aanvaller Sander van Gool belandde. Laatstgenoemde kopte de bal tegen de touwen en zette SDO op achterstand.

SDO kon op het laatste moment nog terugkomen. Een voorzet van Mike van 't Land kwam, na wat gerommel, voor de voeten van Ties Gerritse. Vervolgens kon Rick van der Velden de bal tegen een speler van de tegenstander aan werken waarna de bal tegen de touwen belandde en SDO alsnog op 1-1 kwam.

SDO houdt kansen
Met het punt op zak heeft SDO nog steeds een goede kans om de volgende ronde van de play-offs te halen komende week. SDO treft Poortugaal komende maandag nog een keer, maar dan op de velden aan de Dr. Abraham Kuyperlaan.

SDO treft tegenstander Poortugaal maandag nog een keer

Met een veel beter veld als ondergrond en met een beetje geluk ook wat beter weer zou SDO de tegenstander moeten kunnen verslaan. De voetbalclub zal komend weekend hoe dan ook kunnen rekenen op de steun van een grote schare supporters. SDO verloor afgelopen jaar slechts twee keer voor de ogen van haar fans.

Twee rondes
Als SDO deze play-offronde overleeft dan volgen er nog twee duels. De tegenstander wordt dan VOC of Alphense Boys, waar SDO het afgelopen jaar al twee keer tegen speelde.

Als de Bussumers ook deze horde overleven dan promoveren zij naar de hoofdklasse en staat er, na een jaar zonder, weer een feest op het programma voor de Bussumse voetbalclub.