De Dacia Logan is een van de feestvarkens.
De Dacia Logan is een van de feestvarkens.

Feestelijke modellen bij 10-jarige Dacia

Dacia viert zijn tienjarige aanwezigheid op de Europese markt met jubileumuitvoeringen. Deze zijn beperkt leverbaar en extra rijk uitgerust.

De jubileumuitvoeringen zijn direct te herkennen aan de kleur Bleu Cosmos. Lichtmetalen wielen en spiegelkappen in de kleur Dark Metal zijn standaard. De blauwe kleur van het exterieur komt ook subtiel terug in het interieur, met accenten op de stoelbekleding en veiligheidsgordels in blauw. De stoelbekleding is afgewerkt met grijze sierstiksels. Als finishing touch zijn de vloermatten voorzien van een subtiele blauwe rand. Het uitrustingsniveau Lauréate vormt de basis voor de jubileumuitvoeringen. Dat betekent dat de auto's standaard voorzien zijn van airconditioning, radio, cruisecontrol, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, elektrisch bedienbare zijruiten vóór en een met leder bekleed stuurwiel.

De jubilieumuitvoering kan ook met navigatiesysteem worden besteld (optie). Het systeem heeft een 7" touchscreen en maakt via bluetooth verbinding met de telefoon. Hiervoor is een gratis app op de gekoppelde smartphone nodig.

10 dagen feest
Van 15 tot en met 25 mei wordt 10 jaar Dacia gevierd en staan de speciale modellen bij de Dacia-dealer in de showroom. Tot en met 25 mei is er een gratis accessoirepakket ter waarde van 500 euro.