Lisa Schonewille nodigt iedereen uit voor de bijeenkomst.
Lisa Schonewille nodigt iedereen uit voor de bijeenkomst. Foto: Bob Awick

Een website voor alle Bussumse cursusaanbieders

BUSSUM - Lisa Schonewille van Lucaweb wil de website Bussum Cultureel omtoveren tot een platform voor alle aanbieders van workshops en cursussen in Bussum. Op donderdag 21 mei zal ze samen met Mirjam Smets van het festival Bussum Cultureel een informatieavond houden in de Vernissage.

Wat houdt je plan precies in?
"De website van Bussum Cultureel is nu slechts drie dagen per jaar actief. Je vindt er enkel informatie over het festival. Ik liep zelf met het idee rond om een website te maken waarop alle aanbieders van cursussen samenkomen. Ik zag zoiets ook in Gouda en vond het direct een leuk plan."

Hoe werkt het?
"Op de site van Bussum Cultureel kan iedereen een eigen pagina aanmaken. Daarop kun je meer vertellen over de workshop of cursussen die je geeft. Je zet er een foto bij en een link naar je eigen site als je die hebt. Je ziet in één oogopslag wat er allemaal te doen is."

Wat komt erbij kijken?
"De site moet het hele jaar door worden onderhouden. We kunnen de komende activiteiten bundelen en via een nieuwsbrief of een flyer onder de aandacht brengen."

Ga je dat alleen doen?
"Ik wil graag samenwerken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld Wajongers. Wellicht kunnen ze aan dit project werken en zo een dagbesteding hebben. Ik heb zelf lang in de gehandicaptenzorg gewerkt en daarom spreekt mij dit aan."

Wie kunnen zich aanmelden?
"Iedereen die een creatieve workshop geeft. Denk aan particuliere muziekdocenten die niet verbonden zijn aan een muziekschool of aanbieders van culinaire workshops. Creatief, kunstzinnig, muziek, theater en koken zijn de pijlers."

Wat gebeurt er op 21 mei?
"Dan geef ik een presentatie over de nieuwe opzet van de site. Ik sta open voor nieuwe ideeën. Mirjam Smets vertelt meer over de nieuwe plannen voor het festival. Na afloop is er muziek en een borrel. De avond start om 19.30 uur in de Vernissage aan de Dr. Abraham Kuyperlaan 1A in Bussum.
"