BFC speelde lang met elf tegen tien, maar verloor toch het cruciale duel met VVZA. Foto: Bob Awick

Aan een zijden draad

BUSSUM - BFC heeft zondag het degradatieduel met VVZA uit Amersfoort met 1-2 verloren.

Slordig uitverdedigen bij BFC werd genadeloos afgestraft, maar de Busummers kwamen vijf minuten later weer op 1-1. Een ogenschijnlijk lichte overtreding van de doelman van VVZA werd bestraft met een rode kaart voor de doelman. Dico Knevel benutte de toegekende penalty.

BFC kon echter niet profiteren van de overtalsituatie. VVZA verdedigde stug en scoorde zelfs uit een counter. BFC probeerde het wel, maar de pijnlijke nederlaag kon niet worden afgewend.
Een langer verblijf in de derde klasse D lijkt voor de Bussummers niet meer haalbaar. In theorie kan BFC zich nog altijd plaatsen voor de nacompetitie om klassebehoud, maar dan moet het in de laatste wedstrijd winnen bij Vriendenschaar en moet concurrent Zwaluwen Utrecht verliezen van het reeds gedegradeerde VEP.

SDO soepel langs DEM

BUSSUM - SDO heeft zich ontspannen kunnen voorbereiden op de nacompetitie. De uitwedstrijd tegen DEM in Beverwijk werd met 0-4 gewonnen.

Door blessures en een schorsing begon SDO met een aantal invallers. Dat liep gesmeerd. Al snel kwamen er kansen en doelpunten. Daan Stroomberg scoorde de 0-1 na elf minuten. Drie minuten later mocht topscorer Maikel van Latum op aangeven van Rowell van der Meer de 0-2 scoren. Mike van 't Land knalde daarna nog op de lat. Na rust mocht Maikel van Latum met links zijn tweede goal van de middag binnenschieten, op aangeven van Djoey Dorresteijn. In de 58e minuut werd Dino van Essen vervangen door A-junior Sjoerd Gerritse. De mooiste goal kwam op naam van Berry van 't Land, die op een schitterende pass van Maikel van Latum snoeihard in de rechterbovenhoek knalde en daarmee de eindstand op 0-4 bracht.