Jan-Willem Schuld en Frederike de Goede in de onlangs geschilderde brasserie.
Jan-Willem Schuld en Frederike de Goede in de onlangs geschilderde brasserie. Foto: Yvette Geerts

Arsenaal Restaurants: 'Toegankelijk en lekker eten'

NAARDEN - Met de overname van de brasserie, het restaurant en de theaterzaal een aantal jaar geleden heeft het ondernemersechtpaar Jan-Willem Schuld en Frederike de Goede een andere koers ingezet. Ze spelen in op maatschappelijke ontwikkelingen, "een zakenlunch mag maximaal een uur duren", en willen hun gasten verwennen met eerlijk en lekker eten. Ongecompliceerd, in een toegankelijke setting.

Schuld: "Het was een prachtige kans om dit te mogen doen. De locatie is uniek en het 'product', de combinatie van brasserie, restaurant en theaterzaal, biedt zo veel mogelijkheden. We kunnen hier echt van alles doen. Zo vinden in de theaterzaal regelmatig productpresentaties, zakelijke bijeenkomsten en ook condoleances plaats. De brasserie met binnentuin, een grand café waar het heerlijk toeven is, is een officiële trouwlocatie. Deze biedt ook ruimte aan netwerkbijeenkomsten. En tot slot kun je in het restaurant lunchen en dineren."
Ook zoeken ze de samenwerking met de andere ondernemers in de Vesting. De Goede: "We zitten hier niet op een eiland. We bieden nu een arrangement aan met de Vestingvaart en het Weegschaalmuseum." Drie Naardense bedrijven die samenwerken. Schuld: "We moeten elkaar juist versterken en niet als concurrentie zien." Het enthousiaste ondernemersechtpaar zit dan ook boordevol plannen. Zoals een 'Week van de Vesting', een culinair evenement waar zij graag de initiator van willen zijn. Ze hebben allebei veel ervaring in 'het vak', Schuld zelfs ruim 40 jaar. "Ik heb geen werk, ik heb een hobby, en dat is mensen plezier geven en hen verwennen." Of ze een Michelinster ambiëren? Schuld: "Nee, onze gasten zijn onze sterren. We bieden topkwaliteit producten, veelal biologisch en kopen ook veel lokaal en regionaal in. De asperges bijvoorbeeld komen van de aspergeboerderij uit Blaricum en de peren van onze eigen perenbomen vind je terug in onze desserts. We serveren wat in het seizoen is. Ik ben opgegroeid met de natuur, op het land. Ik weet wat je kunt gebruiken."