Afbeelding
:

Mari Benjamin

34 jaar oud,
Oedeem- & oncologiefysiotherapeut en zwangerschapscoach
Woont in Bussum sinds 2004

Waar in Bussum kom je graag?
"Met een dochtertje van drie jaar is speeltuin Heidezicht een favoriete plaats."

Wat doe je in je vrije tijd?
"Ik zit in een werkgroep om het netwerk oncologiefysiotherapie in de regio op te zetten. Verder onderneem ik gezellige activiteiten met mijn dochtertje, zoals naar de kinderboerderij. Daarnaast fiets en hardloop ik graag."

Waar droom je nog van?
"Ik maak graag plannen over dat wat ik nog wil doen. Mijn motto is 'dream big'. Het klinkt misschien heel nobel, maar een droom die ik heb is om samen met mijn gezin hulp te bieden aan een kindertehuis in het zuiden van Afrika."

Wie verdient een pluim?
"Ik zou graag Joop en Anny Heerschop een pluim willen geven. Ze hebben 25 jaar geleden de Stichting Kinderen in Nood opgericht."

Wie wil je nog eens ontmoeten?
"Desmond Tutu. Een van zijn bekende uitspraken is: 'Beter dan gerechtigheid in de vorm van vergelding is gerechtigheid die tot verzoening leidt.' Daar zal ik het graag met hem over wil hebben. Hij is in armoede opgegroeid en het is hem gelukt boven zijn omstandigheden uit te stijgen en een positieve bijdrage te leveren aan de gemeenschap, lokaal én internationaal."

Mooiste plekje in Bussum?
"Bussum ligt in een prachtige omgeving. Ik hou van de natuur en kom graag op de hei."

Je beste en slechtste eigenschap?
"Ik maak makkelijk contact met mensen en ben meelevend. Verder wil ik graag iedereen tevreden stellen, dat kan best lastig zijn."

Naar welke muziek luister je?
"Jazz, Freshly Ground, Third Day en Jesus Culture."

Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken?
"Een Zuid-Afrikaanse braai!"