Afbeelding

HCAW kan stunt niet herhalen

BUSSUM - Het is de honkballers van HCAW niet gelukt de stunt van vorige week te herhalen, toen werd regerend landskampioen CuraƧao Neptunus eenmaal verslagen. Aan de drie ontmoetingen met L&D Amsterdam Pirates, verliezend finalist van vorig seizoen, wisten de Bussummers dit weekeinde geen punten over te houden.

In Bussum ging de ploeg van hoofdcoach Ralph Milliard donderdagavond met 1-7 onderuit. Zaterdag bleken de Amsterdammers met 0-10 (7 innings) te sterk. Anders dan de uitslag doet vermoeden bleef het zondag wel lang spannend in de hoofdstad. In de eerste inning kwam L&D Amsterdam Pirates op een 1-0 voorsprong, maar de sterk werpende Sander Helmendach gaf de Amsterdammers goed partij.

In de zevende inning werd er pas weer gescoord, Emersson Paula en Jarreau Martina bereikten de thuisplaat: 1-2. Lang heeft HCAW echter niet van de voorsprong kunnen genieten, want zowel in de (gelijkmakend) zevende als in de achtste inning scoorde L&D Amsterdam Pirates vier keer. Daarmee trok HCAW uiteindelijk met 9-2 aan het kortste eind.

Komende week staat voor HCAW de streekderby op het programma. Drie keer ontmoeten de Bussumers het Utrechtse UVV. Zowel donderdag 30 april (aanvang 19.30 uur) als zaterdag 2 mei treffen beide teams elkaar in Bussum. Zondag 3 mei wordt er dan in Utrecht gespeeld. Beide wedstrijden beginnen om 14.00 uur.


Meisjes Naarden kampioen

NAARDEN - Na een indrukwekkende inhaalrace hebben de meisjes MB2 van HC Naarden het kampioenschap binnengehaald.

Onder de bezielende leiding van Wouter van Kleef en Freek van Middendorp maakte het team een achterstand van vijf punten op Muiderberg MB1 goed. Zaterdag werden de geel-blauwe buren in een onderling duel met 1-0 verslagen en was de titel een feit.