Al dat spelen maakt twee zusjes hongerig.
Al dat spelen maakt twee zusjes hongerig. Foto's: Yvette Geerts

Bussum viert Koningsdag uitbundig

BUSSUM - Een onverwachts lekker zonnetje, een hapje en een drankje en genoeg te doen: Bussum kleurde volop oranje op Koningsdag.

Op het Brediusveld was het de hele ochtend een drukke bedoening. Na de fietsoptocht door de buurt hadden veel kinderen al snel hun kleedjes neergelegd voor de vrijmarkt en waren er net als voorgaande jaren veel activiteiten georganiseerd. Opvallend veel kinderen deden ook een actie voor het goede doel. Hun verdiende centjes waren bestemd voor onder meer KiKa en de orang-oetans. Bij de Gooiland School in het Spieghel werden traditiegetrouw spelletjes voor de leerlingen georganiseerd. In de straten rondom de school was geen officiële vrijmarkt, maar ook hier hadden veel kinderen hun kleedjes neergelegd en wisselden redelijk wat spulletjes van eigenaar.

Ondertussen werd in het dorp de braderie opgebouwd die om 12.00 uur van start ging: veel verschillende kraampjes met leuke aanbiedingen. Daar werd ook op de vrijmarkt al vroeg druk onderhandeld en sommige verkopers waren voor het middaguur een groot deel van hun spulletjes 'kwijt'. Door het hele dorp was de hele dag muziek, aan het begin van de Kapelstraat en op het Wilhelminaplein. Voor cafe Inn The Mood aan de Havenstraat was er rond het 15.00 uur geen doorkomen meer aan. Even je benen wat rust geven en genieten van het zonnetje kon op een van de vele terrasjes, onder meer in de Nassaustraat.

Was het overdag vooral een kinderfeest, in de avond was het vooral een feest voor de oudere jeugd en volwassenen. Met het grote concert bij café 't Raedthuys van Sonny's Inc. en ook Spoorpop aan de Generaal de la Reijlaan werd een mooie Koningsdag afgesloten.

Nauwelijks incidenten
Deze, overigens laatste Koningsdag voor Bussum als zelfstandige gemeente, is rustig verlopen.

Even uitrusten op een terras.
Oranjebitter en kaas bij de Gooiland School.
Kraampjes en veel oranje in het centrum.
Oud-Hollandse spelletjes voor de kleinsten.
Kinderen met een spelletjeskaart mochten een rondje maken.
Geen plekje onbezet op het Brediusveldje tijdens de vrijmarkt.
Veel kinderen deden iets voor een goed doel.
Overstemd door de andere muziek speelde dit meisje dapper door.
Sonny's Inc. bij café 't Raedthuys trok veel publiek.
Kleding en tweedehands spulletjes op het Julianaplein.
Een komisch optreden van twee 'prinsesjes'.