Acht Bussumers ontvangen lintje.
Acht Bussumers ontvangen lintje. Foto: Bob Awick

Volop gehuldigd: lintjes en de Kleine Johannes

BUSSUM - Naast de lintjesregen van afgelopen vrijdag had burgemeester Heijman op Koningsdag ook nog een grote verrassing voor Leo Welters. Welters ontving uit handen van de burgemeester de Kleine Johannes.

Welters kreeg de Kleine Johannes onder meer voor zijn voorzitterschap (sinds 1983) van de Stichting Feest- en gedenkdagen en de Stichting Braderie. Burgemeester Heijman: "Dit Bussumse symbool uit blijk van uitzonderlijke maatschappelijke bewogenheid, offervaardigheid en onbaatzuchtige liefde tot de medemens. Leo, hartelijk dank voor al die jaren inzet voor de Bussumse gemeenschap." Normaal gesproken wordt de Kleine Johannes uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie. Dit moment is nu gekozen omdat het zowel de laatste Koningsdag voor Bussum als zelfstandige gemeente is en ook het bestuur van de stichting heeft besloten te stoppen.

Lintjesregen
De koninklijke onderscheidingen werden afgelopen vrijdag al uitgereikt. Acht Bussumers ontvingen een lintje voor hun jarenlange werk.

Jos Baaij
Jos Baaij werd bedankt voor jarenlang belangeloos werk voor onder meer de KBO en buurtcentrum De Palmpit. Ook doet hij veel voor de Jozefkerk.

Corrie van Paridon
Corrie van Paridon doet al jaren veel voor de Koepelkerk. Ook werkt de Bussumse mee met de werkgroep Kindsoldaten.

Evelyn en Gerard van Blaricum
Dubbel feest: zowel Evelyn als Gerard werd gedecoreerd. Zij doen al meer dan 30 jaar veel voor wandelclub de Lange Afstands Tippelaars en ook organiseerden zij acht achtereenvolgende jaren de Bussumse Fietsdriedaagse.

Nel Krijnen
Nel Krijnen werkt al 30 jaar belangeloos voor onder meer de Nederlandse Genealogische Vereniging en de Historische Kring Bussum. Ze heeft een schat van gegevens verzameld over Bussum en omgeving.

Dick Boere
Dick Boere doet al enkele jaren veel voor Bussum Cultureel en werkt ook als secretaris voor coffeeshop De Piramide.

Peter Heerschop
Peter Heerschop doet veel voor Scouting Olav. Ook gaat hij elk jaar met de jeugd op kamp. Hij regelt het vervoer en repareert van alles.

Paul Joseph
Bussumer Paul Joseph werd zelfs benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij doet al ruim een kwart eeuw veel voor verzetsdeelnemers en oorlogsgetroffenen van de Tweede Wereldoorlog. Joseph zet zich ook in voor de Joodse Gemeente van Bussum.

Leo Welters.