Annie en Joop Heerschop.
Annie en Joop Heerschop. Foto's: Sjoerd Stoop

Joop Heerschop neemt
op jubileum afscheid

BUSSUM - Joop Heerschop stopt komende september als voorzitter van Kinderen in Nood. Het stokje draagt hij over aan Jurjen Hagen.

Heerschop was een kwart eeuw geleden de grondlegger van de Bussumse stichting. Samen met vrouw Anny en vele andere helpende handen worden nog steeds elk jaar vele transporten met hulpgoederen verstuurd naar arme Oost-Europeanen. Het motto van Joop Heerschop is: 'Beter 1% hulp dan 100% medelijden.' Doel van de stichting is het verlenen van hulp aan kinderen die zich in een noodsituatie bevinden of het verlenen van hulp aan instellingen voor kinderen. Dit gebeurt overal waar zij zich bevinden zonder te kijken naar sociale klasse, afkomst of overtuiging.

Elke week wordt er aan De Peppels door velen hard gewerkt om hulpgoederen te verzamelen, te sorteren en op te slaan. Erg dankbaar werk: de ontvangers van de goederen laten maar al te graag aan de Bussumers weten hoeveel ze aan de hulp hebben. Een jaar geleden kregen de Bussumers nog een hoge Hongaarse onderscheiding als dank.
Joop Heerschop, die in januari volgend jaar 80 wordt, en zijn vrouw Anny hebben aangegeven het iets rustiger aan te willen doen en treden daarom uit het bestuur. Maar zij blijven als vrijwilliger actief binnen de Stichting Kinderen in Nood. Het echtpaar Heerschop gaat straks meer op de achtergrond aan de slag voor 'hun' stichting. Ze laten weten de andere bestuurders te bedanken voor het voortzetten van hun levenswerk. Ook Henk Schilder zal na ruim 10 jaar in het bestuur meer naar de achtergrond treden.
De viering van het 25-jarige jubileum staat gepland op 4 september. Jurjen Hagen zal vanaf dan de bestuurlijke taken voortzetten met oudgedienden Eric de Jong, Johan Klijnman en Johan Spaans. Op dit moment zijn er zo'n 70 vrijwilligers actief binnen de stichting. Sinds de oprichting zijn er meer dan 150 vrachten goederen van 100 kubieke meter verstuurd. Daarnaast zijn er vele projecten gesteund, zoals scholen.
De stichting werd afgelopen week nog verrast met een cheque van transporteur Vidotrans HTG, waar ze al jaren mee samenwerken. De Bussumse weldoeners werden verrast met een cheque van 2200 euro. De transporteur bestond afgelopen jaar 25 jaar en besloot daarom een van de aangesloten goede doelen te verrassen. De stichting was blij verrast met het geldbedrag waarmee een volgend transport kan worden betaald.

Een mooie cheque van de transporteur.