Gilles en David met de Daf 55 coupé.
Gilles en David met de Daf 55 coupé. Foto: Bob Awick

Rotaryleden klaar voor Classic Car Rally

BUSSUM - Bussumers David Gribnau en Gilles Koomen kijken nu al uit naar 30 mei, de datum waarop de 12de editie van de Rotary Classic Car Rally wordt verreden. Oldtimers zullen aan de start in Hilversum verschijnen om vervolgens een route van rond de 180 kilometer af te leggen. Het doel is om een mooie cheque te overhandigen aan het VUmc voor onderzoek naar de verbetering van de kwaliteit van leven voor jonge leukemiepatiënten.

Lekker rondrijden voor het goede doel is de taak die Rotary Bussum weer op zich heeft genomen. Deelnemer David is de trotse eigenaar van een Daf 55 coupé. "Het begon als een grapje. Ik wilde een Eendje kopen, maar het werd een Daf 44. Een echt koekblik:, lacht hij. Al na een paar maanden ruilde hij de 44 in voor een 55 coupé. "Deze komt uit 1969 en er zijn er maar 21.00 van gemaakt. Vroeger werd deze auto een 'truttenschudder' genoemd. Er zit namelijk een automaat in, maar let op: hij rijdt net zo snel vooruit als achteruit. Een Nederlandse uitvinding. Rij ik nu in de Daf, dan zie ik overal mensen glimlachen. Het is dan ook de mooiste Daf ooit gebouwd."
Op het programma staat een puzzeltocht. Gilles en David zullen om de beurt sturen en navigeren. "We rijden op allerlei binnendoorweggetjes. Zowel oldtimers van 25 jaar en ouder als newtimers vanaf 15 jaar oud kunnen meerijden. We starten op leeftijd, er zit een auto bij die uit 1908 komt. Je mag geen apps of TomTom gebruiken om de route te vinden. Het gaat er ook niet om wie de route het snelst uitrijdt. De rally is altijd er leuk, maar na 180 kilometer ben je het gerammel wel zat", zegt Gilles.
Er is nog een aantal equipes vrij. Wie mee wil rijden kan zich aanmelden via rccr.nl.