Afbeelding
Foto: Yvette Geerts

Conceptstore LUXURY ZONE is verhuisd

BUSSUM - Met de verhuizing van de Bussumse conceptstore LUXURY ZONE naar de Spiegelstraat heeft ondernemer André van der Linden er in een klap 100 vierkante meter winkelvloer bij. De stap is gedurfd in deze tijd realiseert Van der Linden zich, maar hij ziet de toekomst met veel vertrouwen tegemoet.

"Ik geloof in deze nieuwe locatie. We zitten nu in een van de meest bijzondere winkelstraatjes van Bussum, in een uniek pand. Ook het concept van LUXURY ZONE komt hier nog meer tot zijn recht." Met LUXURY ZONE startten Van der Linden en zijn vrouw Deb vier jaar geleden de eerste conceptstore in Bussum. "Ik wilde een plek creëren waar fashion en interieur samenkomen en een divers aanbod bieden. In de oude vestiging aan Het Rijtje in Bussum was dat vaak een hele uitdaging. Daar was het aantal vierkante meters winkeloppervlak beperkt. Te beperkt voor wat ik wilde, namelijk een divers aanbod." Dat heeft alles te maken met het maken van keuzes, zo blijkt.
Van der Linden: "Ik vind dat een winkel al snel te vol staat." Zijn blik gaat door de winkel en hij vertelt verder. "Hier komt alles veel beter tot zijn recht en ik kan het aanbod uitbreiden." Toch zijn ook hier de mogelijkheden niet onbegrensd. Daarom is hij blij met de samenwerking met zijn vrouw. "We delen de liefde voor mooie spullen en het vak. We gaan vaak samen op inkoop en maken samen keuzes. Deb is daarbij kritischer dan ik en ze zet af en toe echt de rem erop. Dat is maar goed ook, zo bewaakt ze de samenhang binnen de winkel."
Eigen gezicht
Samenhang en een eigen gezicht zijn belangrijk, zo geeft Van der Linden aan. "We hebben altijd onze ogen en oren open, zomaar ergens heen gaan zonder te speuren naar iets nieuws, iets moois of bijzonders, is onmogelijk. Bij elke inkoop vragen we ons af: is dit LUXURY ZONE, verwachten klanten dit bij ons en klopt het met het gevoel dat we willen uitstralen." En dat gaat heel ver, blijkt. Van der Linden: "De tas past bij de jas, het servies past bij de tafel en ga zo maar door. Daarbij rekening houdend met de laatste trends, zonder eigenheid te verliezen. Sommige trends laat ik dan ook voorbijgaan, omdat ik me in mijn productkeuze wil blijven onderscheiden." Inspiratie haalt Van der Linden uit inkoopreizen in Europa en Azië. "Culti in Italië bijvoorbeeld, dat is zo'n mooi puur concept. Zij hebben eigen geurlijnen maar houden zich ook bezig met wellness, interieurstyling en design."

Bij LUXURY ZONE vinden klanten kleding van bekende Nederlandse en Europese designmerken tot interieuritems uit Europa, Afrika en Azië. Van der Linden noemt een aantal favoriete merken: "Drykorn, Designers Remix, Compagnia Italiana, Just In Case, Smaak Amsterdam, Camps & Camps, Evasolo, Menu, Pol's Potten, Culti en Home by ASA. "Alles klopt met elkaar", aldus Van der Linden. "We kiezen bewust voor artikelen met karakter, voorwerpen waar een verhaal achter zit. Zoals Scandinavisch design, organische vormen, puurheid, handgemaakte spullen en unieke halssieraden. Zolang het maar puur en authentiek is." Naast de verkoop vanuit de winkel geeft Van der Linden ook interieuradvies op maat voor bedrijfsruimtes en woningen. "Dat inspireert ons ook om dingen met elkaar te combineren." Van der Linden haalt uit alles wat hij met LUXURY ZONE doet voldoening. "Wanneer ik zie dat iemand met veel plezier een kledingstuk draagt dat hier is gekocht, dan geniet ik daar van. Dan heb ik mijn missie volbracht."