Oude postkantoor onder voorbehoud verkocht

BUSSUM – Het oude postkantoor is onder voorbehoud verkocht. TNT post sloot vijf jaar geleden de deuren, maar nu is er dan een koper. Wie de koper is, blijf nog onduidelijk. Ook naar de invulling van het pand blijft het gissen.

De makelaar, Nienaber, wil de naam van de koper nog niet bekendmaken. "Het is nog te vroeg, we hopen voor het einde van het jaar meer duidelijkheid te geven." De makelaar geeft wel aan dat de plannen van de koper afwijken van het huidige bestemmingsplan. "De koper is een grote partij en zal ook na de definitieve koop de gebruiker zijn. Ze hebben geweldige ideeën en de uitwerking is goed. De eerstvolgende stap is nu overleggen met de gemeente."
De gemeente laat weten dat ze open staat voor diverse ideeën. "Het is ook in ons belang dat er weer bedrijvigheid en leven ontstaat op deze plek. Het bestemmingsplan is in 2011 verruimd en dus hoeft het pand niet per se een kantoorfunctie te hebben. Er mag bijvoorbeeld lichte horeca komen, zakelijke dienstverlening, wonen of een combinatie met een bedrijf." De gemeente heeft als voorwaarde dat het karakter van het gebouw behouden moet blijven.

De huidige gebruikers van het gebouw, een aantal zzp'ers en De Gunfactor, zullen moeten verhuizen als het pand definitief verkocht is.