De eerste fase was wel snel verkocht.
De eerste fase was wel snel verkocht. Foto: jessica de jong

Door trage verkoop panelen komt subsidie in gevaar

BUSSUM - De verkoop van de tweede fase zonnepanelen door coƶperatie Watt Nu aan inwoners van Bussum loopt minder voortvarend dan verwacht. Watt Nu maakt zich zorgen over het mislopen van subsidie, maar vooral over onverwachte tegenvallende belangstelling.

De eerste fase van 50 zonnepanelen in juni vorig jaar was binnen zes weken uitverkocht. Nu, na de start van de tweede fase afgelopen januari, zijn slechts 38 van de 83 panelen verkocht. De panelen komen op het dak van het gemeentehuis te liggen.
Wilbert van Waes, secretaris van Watt Nu, laat weten dat er inmiddels een maand aan subsidie is misgelopen. Het gaat nu nog om een klein bedrag. De subsidie is ingegaan op 1 maart en is toegekend voor een periode van 15 jaar. De subsidie wordt pas verstrekt als de tweede fase volledig is verkocht.

Waes kan de tegenvallende belangstelling niet verklaren. Hij geeft aan dat er naast de bestaande activiteiten, waaronder het versturen van mailings extra acties komen. Zo zal Watt Nu op 18 april deelnemen aan de Gooise Streekmarkt van Tafel4. Waes: "We hopen hiermee meer mensen binnen Bussum te bereiken. Het is toch leuk om deel te nemen aan een dergelijk duurzaam project en tegelijkertijd ook rendement te maken."

De inleg voor een paneel varieert van 100 tot 1200 euro. Er wordt gegarandeerd 2 procent rendement gegeven. Sinds augustus 2014 functioneren er al 50 panelen. Het doel is om in de tweede fase 83 panelen naast de bestaande te plaatsen op de resterende ruimte op het dak van het gemeentehuis. Een paneel kopen kan via wattnu.org.