Koningsnacht: voetjes van de vloer in Spant!
Koningsnacht: voetjes van de vloer in Spant!

Uitgebreid feesten tijdens Koningsnacht in Spant!

BUSSUM - Een partyband, een voice a like van André Hazes, een pianobar en een Heinekenplein. Wie dit jaar zin heeft in een goed feest op Koningsnacht kan terecht op het Gooisch Oranjebal. "Er zal een echt festival sfeertje hangen met verschillende podia met daarop live optredens en DJ's."

Het feest werd verzonnen omdat Spant! meende dat er in Bussum en omgeving maar weinig te beleven was voor dertigplussers die een gezellig avondje uit willen. "In de buurt is niet veel te vinden. Een dancefeest is vaak voor twintigers, voor de goede café's gaat men naar Amsterdam. Wel is Club Cacao in Bensdorp een groot succes en dat is ook een beetje de doelgroep waar wij op mikken. Dus ik zeg: regel een oppas en koop een kaartje", zegt de enthousiaste directeur Paul Haighton van Spant!.
Op het Gooisch Oranjebal zijn allerlei muziekstijlen onder een dak te vinden. Spant! schakelde evenementenbureau Starlive in om het programma samen te stellen. Jan Eleveld vertelt dat ze al vaker met Spant! evenementen en congressen hebben georganiseerd. "Laatst nog het Goois Jazz Festival", vertelt hij. Maar nu is het dus voor het eerst dat het theater in Bussum het voortouw heeft genomen. Gegokt wordt op 750 bezoekers, maar er is plek voor 2.000 mensen. "Het plan is om er een jaarlijks feest van te maken", vertelt Berry de Jong van Starlive. "Behalve een goed feest is het ook een mooie plek om weer wat bekenden tegen te komen."
Hoewel de naam van het feest Gooisch Oranjebal is, doet het in niets aan een bal denken. Dus geen galakleding, maar een touch of orange in de kleding wordt op prijs gesteld. "De Jong: "We zorgen voor een echt festivalsfeertje. Overal waar je komt en waar je kijkt, is iets te doen."

De 9-koppige partyband Groove Line speelt een breed repertoire uit de jaren '70 en '80 aangevuld met dancenummers van nu. "De band is swingend, de zanger is fantastisch. Achter de band komt een groot LED-scherm dus er gebeurt van alles op het podium. Ze zijn live geweldig." Verder is er een Holland Heineken Plein waar muziek van André Hazes wordt gezongen door Michel Bak. "Als je je ogen dicht doet, dan hoor je gewoon André Hazes. Hij is een echte sound a like." Zijn optreden wordt afgewisseld door DJ Barry Brand die het Amsterdamse sfeertje als geen ander kan brengen. Dan is er nog het Cool Down Café dat zal optreden. "Een partyband met veel ervaring en bekend van hun hit 'hey baby'." Tot slot staat Lenny B geprogrammeerd, hij komt van Grazy Piano's in Scheveningen en kan echt alles spelen. "Verzoeknummers zijn welkom. Hij speelt in de kleine theaterzaal, voor de gelegenheid omgetoverd tot donkere pianobar met een gezellige sfeer."
Haighton: "Het bal start om 20.00 uur en dan is het ook direct feest. Om 1.00 uur is het afgelopen. Maar dat is ook wel lekker voor iedereen die de volgende dag vroeg met een kleedje buiten wil zitten op Koningsdag." Wie zich op het feest leuk uitdost maakt overigens kans om op de foto gezet te worden en in deze krant te verschijnen.

Winnen
BussumsNieuws mag twee keer twee kaarten weggeven voor het Gooisch Oranjebal op 26 april. Stuur een mailtje met het antwoord op de vraag: welke zanger treedt op als voice over van André Hazes? Mail het juiste antwoord naar prijsvraag@spant.org. De winnaars zullen door Spant! worden benaderd.