Uitbreiding parkeerplaatsen bij Paviljoen Heidezicht

BUSSUM - Door de groeiende aantrekkingskracht op gezinnen uit de hele regio groeit de parkeerproblematiek rondom Paviljoen Heidezicht. Na klachten van omwonenden over de grote toestroom wordt nu het aantal parkeerplaatsen uitgebreid. Of daarmee het probleem opgelost wordt is de vraag: er staan voor dit jaar ook allerlei nieuwe activiteiten gepland.

Om alle nieuwe activiteiten in goede banen te leiden is er sinds dit jaar een bedrijfsleider aangesteld. Xiomara LeGrand: "We gaan kinderpartijtjes aanbieden. Ook is het mogelijk om de ruimte af te huren voor kleinschalige activiteiten en feesten." Inmiddels is er een groot buitenterras verrezen en zijn er plannen voor het plaatsen van een grote tent op het terrein.

Een van de omwonenden, Alex van Putten, had destijds veel bezwaar tegen de komst van de speeltuin en toont zich nog steeds kritisch. Het is volgens hem geen kleinschalige speeltuin meer en op zondag staan de auto's in de omliggende straten driedubbel geparkeerd. Van Putten: "De uitbreiding is waar we steeds bang voor zijn geweest. Je ziet nu hoe het in de praktijk gaat met de besluitvorming in de politiek. In de tijd dat de gemeenteraad besloot tot het huidige plan was het verhaal dat de bezoekers wel massaal op de fiets zouden komen. We zijn nog geen 2 jaar verder en de gemeente wil het parkeerterrein drastisch uitbreiden."

Naast alle commerciƫle activiteiten blijft Heidezicht ook een openbare speeltuin. Een eigen meegebrachte picknickmand en kleedjes zijn net zo welkom. LeGrand geeft daarbij aan dat alles binnen de bestaande openings- en sluitingstijden zal vallen.