Natascha Versteeg bij de overhandiging van het boek.
Natascha Versteeg bij de overhandiging van het boek.

Natascha Versteeg schittert in boek over ALS-patiënten

BUSSUM - In een nieuw fotoboek over ALS speelt de Bussumse Natascha Versteeg één van de hoofdrollen. Zij liet zich voor het goede doel fotograferen door haar man Peter, die al jaren de zorg voor haar draagt. Het resultaat is een hoofdstuk vol prachtige foto's die een inkijkje geven in het leven van een ALS-patiënt.

Sinds de icebucketchallenge viraal ging op Facebook weet iedereen wat voor verschrikkelijke ziekte dit is. Natascha Versteeg leeft hier al tien jaar mee. Inmiddels zit ze in een rolstoel, maar het gaat goed met haar. Voor het boek 'Als ALS in beeld komt' heeft Peter een fotocursus gevolgd en zijn vrouw op speciale momenten vastgelegd. Zo zien we Natascha in het ziekenhuis een longfunctietest ondergaan en tijdens een uitje met de honden bij kasteel Groeneveld in Baarn. De foto's van Natascha zijn in zwart-wit gemaakt. Het hele boek bestaat uit foto's van in totaal 30 patiënten die de afgelopen tijd zijn gevolgd. Van deze mensen zijn er inmiddels 7 overleden. Bij de officiële uitreiking van het boek werd dan ook even stilgestaan bij deze 7 mensen.

Het boek 'Als ALS in beeld komt' is te bestellen via de website als.nl. De opbrengst wordt gebruikt voor onderzoek naar de behandeling en genezing van ALS én voor het creëren van een betere levenskwaliteit en zorg voor de huidige ALS patiënten en hun omgeving. De foto's worden overigens ook nog getoond in september op het Foto Festival Almere.